Arbeta smartare med mobilitet i fält

Insamling och uppdatering av data i fält är en nödvändig och viktig process som i takt med ökande krav på effektivisering kräver nya tillvägagångsätt. Med hjälp av ny teknik är det möjligt att samla in och hantera data både snabbare och smidigare, och på ett kvalitetssäkert sätt. Det är dessutom betydligt enklare än du tror.

Fördelar med digitalt fältarbete

Ikon: Tre kugghjul för effektivitet

Effektivisera

Idag finns appar som är anpassade för varje steg av fältarbetet. Använd din mobil eller surfplatta för att samla in data i fält, och hitta till rätt plats när den vanliga kartan inte räcker till. Med rätt tekniskt stöd säkrar du att dina data samlas in så effektivt som möjligt. När du är redo delar du enkelt datan med övriga organisationen.

Ikon: Samarbete mellan människor

Samarbeta

När alla delar i en process hänger ihop kan personal i fält och på kontoret dela information i realtid. Att bara se det som arbetsuppgiften kräver underlättar också. Modern teknik gör det enklare för alla, oavsett roll och fysisk arbetsplats, att samarbeta. Nyckeln är att använda samma system genom hela arbetsflödet.

Ikon: Kvalitetssäkring med hjälp av karta i smartphone och surfplatta

Kvalitetssäkra

Att använda papper och penna vid datainsamling ger många felkällor. Papperskartor försvinner eller går sönder, uppgifter måste föras över till datorn i efterhand, med risk för missförstånd och missade poster. Samla allt som behövs i en mobil enhet och använd en app anpassad för uppgiften så kvalitetssäkras processen.

Kundexempel

Utgrävning vid Sandbyborg

Kalmar läns museum sparar timmar med modern teknik

När Kalmar läns museum genomförde en arkeologisk utgrävning vid Sandbyborg på Öland testade man att göra det digitalt. Resultatet var enastående.
Läs mer

Sandvik använder appar i fält

Båtvänlig GIS-app löste problem med mätning av muddermassa

Joakim Dahlström på Sandvik behövde en smidig lösning för att mäta upp mängden muddermassa i en kyldamm. Lösningen kom i form av ArcGIS-appen Collector.
På en förmiddag hade Joakim genomfört mätningen

Sveaskog förenklar fältarbete och datahantering

Sveaskog har länge dragit nytta av ny teknik för att förenkla fältarbete och datahantering i skogen. Idag har man kommit så långt att man börjat vidga mobiliteten ytterligare. Läs mer

Ladda ner webbinar: Appar i fält

Behöver du inspiration kring hur fältarbetet kan bli bättre? Kika då på det här webbinaret där vi berättar om hur du kan planera, genomföra och presentera arbetet från start till mål. Fyll i din e-post nedan så får du en länk där du kan ladda ner webbinaret.

Anna Ericsson

Tel: 023-75 54 03
anna.ericsson@esri.se