I verksamheter där varje sekund räknas kan översikt och information i realtid vara avgörande för att undvika en katastrof. Med Operations Dashboard for ArcGIS får du den nulägesbild som krävs.

Tänk dig en interaktiv karta som hela tiden visar det senaste som sker, även i realtid. Som har kompletterande information direktkopplad till kartan. En karta som är skräddarsydd efter din verksamhets behov. Där har du Operations Dashboard i korthet.

Genom Operations Dashboard for ArcGIS kan du som chef, beslutsfattare, insatsledare eller ansvarig över situationen hela tiden följa vad som sker och se hur situationen förändras. Det gör att du kan fatta rätt beslut snabbare, prioritera insatser och minimera förluster.

Fiktivt exempel, Operations Dashboard: Gasutsläpp Norrköping

Fiktivt exempel: Gasutsläpp i Norrköping

I det här fiktiva exemplet har det skett ett gasutsläpp i en av industrierna i Norrköping. Utsläppet innebär att befolkningen måste evakueras.

Operations Dashboard visar dig en lägesbild över evakueringsstatus just nu. På kartan syns gasutsläppet, sjukhus och vårdcentraler samt evakueringsplatser. Runt kartan kan du se statistik över hur stor del av befolkningen som evakuerats från utsläppsområdet, evakueringsplatser och deras kapacitet, samt totala antalet invånare.

Medarbetare på plats är också uppkopplade mot kartan, i det här exemplet med appen Collector for ArcGIS. När de uppdaterar till exempel antalet evakuerade så ser du det direkt på din dashboard.

Verksamheter inom räddningstjänst och säkerhet är exempel på områden där information i realtid kan vara avgörande. Även andra verksamheter som behöver följa, övervaka eller agera ögonblickligen har stora värden att hämta genom att implementera Operations Dashboard for ArcGIS.

Läs mer