Framgångsrik projektutveckling i bygg- och fastighetsbranschen är helt beroende av kvalificerade analyser och vassa beslutsunderlag. Geografisk analys gör det möjligt att sammanlänka data från olika källor för att få kunskap och svar som gör det möjligt att identifiera rätt bygg- och investeringsmöjligheter, hitta mark, initiera och planera komplexa projekt på ett effektivt sätt med en lönsam fastighetsaffär som resultat.

Utveckling av fastigheter är per definition riskprojekt. Kostnaderna är stora och kraven på avkastning ovillkorliga. Då gäller det att både vara säker på sin sak, och att sticka ut i mängden. Det håller inte att lita på magkänslan. Och att vara innovativ är en klar framgångsfaktor. Nyckeln finns i beslutsunderlag som integrerar kartvisualiseringar och på så sätt gör att du kan fatta kvalificerade beslut som särskiljer dig och ditt projekt från konkurrenternas.

Beslutsunderlag som gör skillnad

Geografisk information och analys bidrar både med en aktuell lägesbild och prediktiv analys som gör det möjligt att:

  • Göra en träffsäker marknadsanalys, och fatta rätt beslut om alltifrån målgrupp och typ av byggobjekt eller koncept till marknadsföring och prissättning
  • Optimera förvärvet av mark eller fastighet
  • Utveckla hållbara och klimatsmarta fastigheter
  • Genomföra ett kostnadseffektivt projekt genom att ha koll på status och förutse risker

Och mycket mer förstås. Hemligheten ligger alltså i att använda data som den strategiskt viktiga resurs det är. Din organisation har verkligen allt att vinna på att upptäcka styrkan i geografisk information och en samverkansportal för data och analys.

Länktips:

Så här funkar det: Ladda ner guide till geografisk analys