Sveaskog förenklar fältarbete och datahantering

Effektivare arbetsmetoder och bättre koll på företagets data är något som är relevant inom alla verksamheter. För Sveaskogs del valde man för flera år sedan för att dra nytta av ny teknik och digitalisering för att uppnå dessa självklara målsättningar.

"Vi ska se till att vi avverkar rätt träd, att vi gör det på rätt sätt och då måste vi ha det bra beskrivet."

Johan Ekenstedt, verksamhetsutvecklare på Sveaskog

Kundfilm

Johan Ekenstedt brinner för ny teknik. Här berättar han mer om hur Sveaskog arbetar med teknik och digitalisering för att förenkla fältarbete och datahantering.

Tekniken förenklar

Skogsägare som behöver veta mycket

Som skogsföretag är det viktigt för Sveaskog att ha uppdaterad och kvalitetssäkrad data rörande sina skogsbestånd. Man behöver se status på skogen, mängden och typen av virke en viss areal kan ge, vad som avverkats och när, och många andra uppgifter. Det är en stor mängd data som behöver samlas in, hanteras och valideras löpande, för att säkra ett välmående skogsbruk.

Tekniken förenklar arbetet i skogen

Sveaskog har löst problematiken genom att använda speciella appar för datahantering. Med dessa kan medarbetare samla in uppgifter om skogen direkt på plats, i sin läsplatta eller mobil. Datan uppdateras löpande och blir tillgängliga för kollegor på kontoret, eller på annan plats i skogen. Om täckning saknas sparas införd data på enheten och uppdateras när uppkoppling åter finns.

Minskat dubbeljobb, kvalitetssäkrad data

En av vinsterna för Sveaskog är att dubbelarbete elimineras, eftersom datan är digitaliserad på plats där i skogen – papper och penna är ett minne blott. Tekniken gör det möjligt att se till att viss data alltid fylls i och att den fylls i på rätt sätt; det garanterar kvalitetssäkrad data. Dessutom är apparna enkla att konfigurera vilket ger kortade ledtider och minskade kostnader.

Kunden berättar

Intervju med Sveaskog

Johan Ekenstedt är verksamhetsutvecklaren på Sveaskog som brinner för god teknik. Läs gärna den här intervjun med honom. Läs mer

Vill du veta mer? Se webbinar om fältappar

Läs mer

Oavsett varför du befinner dig utanför kontorets väggar så behöver du verktyg som underlättar fältarbete och datahantering. I detta webbinar berättar vi mer om appar som är framtagna för just dessa syften. Fyll i uppgifterna nedan för att ladda ner webbinaret:

Presentatör

Sara Mattsson

Marknadschef

sara.mattsson@esri.se

Presentatör

John Smaaland

Produktmarknadschef

john.smaaland@esri.se