Få nya insikter om era kunder

Vill ni öka er omsättning genom fler återkommande köp från era kunder? Genom att analysera era data från t ex bonusprogram och konsumtionsstatistik kan ni utveckla kunderbjudande som träffar rätt och bättre matchar era kunders behov. Kartan gör att ni kan se nya mönster och underliggande faktorer och få nya insikter om era kunder.

Lär känna era kunder bättre

Vad gör era kunder lojala?

Vad är det som gör att kunderna nyttjar ett rabatterbjudande eller hämtar ut en gåva? Påverkas de av var de bor, var de jobbar? Hur demografin ser ut där de bor?

Gör en djupdykning i er befintliga lojalitetsdata för att förstå era kunder bättre. Genom att visualisera och analysera era data på en karta kan ni få nya insikter.

Varför fungerar vissa kampanjer bra?

Visualisera era kunder på kartan och se mönster i deras inköp utifrån plats och tid. Ni kommer att få svar på många frågor. Var och när utnyttjades ett visst erbjudande? Hur mycket spenderades utöver kampanjvaran och på vad? Befann sig kunden nära jobbet eller hemmet när köpet skedde?

Hur ser kundens köpresa ut?

Följ kunderna på deras köpresa och se hur deras behov påverkas beroende på var de befinner sig? Sitter de på bussen, är de hemma framför datorn eller är de i en av era butiker när transaktionen sker? Hur har deras köpresa och interaktion med er sett ut inför köpet? Var och hur påverkas de av er kommunikation? Genom att visualisera och analysera era kunders beteenden kan ni få nya insikter som gör att ni får träffsäkrare erbjudanden och kommunikation.

Hämta eBok: Datadrivna insikter med stöd av geografin

Om hur geografisk information och analys ger ökad effektivitet, lönsamma kundrelationer och bättre resultat.

Anna Ericsson

Tel: 023-75 54 03
anna.ericsson@esri.se