Arbeta smartare med mobilitet i fält

Hör våra användare berätta hur →

Tiden är mogen – dags att slänga papperskarta och penna

För många organisationer är insamling och uppdatering av data i fält en nödvändig och viktig process som berör många medarbetare. Tyvärr är arbetet ofta både tidskrävande och kostsamt. Dessutom växer kraven på att göra mer på kortare tid och med mindre resurser. En ekvation som inte riktigt går ihop med andra ord. Men nu är tekniken så mogen att du på allvar kan sätta arbetsflödet för fältinventeringen i centrum, korta ledtider, eliminera flaskhalsar och inte minst kvalitetssäkra organisationens insamlade data. Du kommer att märka att det är enklare än du tror.

"Eftersom vi ser samma information i samma karta talar alla, de i fält och de på kontoret, samma språk."

Kenneth Andersson, fältsamordnare och biträdande geotekniker på Tyréns

Det finns mycket att vinna

kugghjul

Effektivisera

Hantera er information i ett enda system – från ax till limpa – så blir processen avsevärt kortare. Idag har ju de flesta redan verktyg för själva datainsamlingen i sin ficka, i form av en smart telefon eller surfplatta. Så samla allt från data, formulär och karta till gps, vägbeskrivningar och distribution av information i en och samma mobila app, och skapa på så sätt de bästa förutsättningar för att jobba effektivt med data i hela organisationen.

samarbete

Samarbeta

Genom att jobba smartare och använda modern teknik blir det enklare för alla, oavsett roll och om man arbetar på fältet eller använder insamlad data inne på kontoret. När alla delar i processen är länkar i samma kedja kan den som planerar arbetet och medarbetare som fältinventerar dela information i realtid, och alla behöver bara se det som behövs för respektive arbetsuppgift. Nyckeln är att använda ett och samma system genom hela arbetsflödet.

kvalitetssäkra

Kvalitetssäkra

Att använda papper och penna vid datainsamling i fält ger många felkällor. Papperskartor har en tendens att försvinna eller gå sönder och insamlade data från pappersformulär måste föras över till datorn i efterhand, med allt vad det innebär i form av risk för missförstånd och missade poster. Samla allt som behövs i en mobil enhet och använda en app där insamlingsformuläret är anpassat för uppgiften så kvalitetssäkras processen.

Se våra filmer

Arbetsflödet som sparar tid, pengar och höjer kvaliteten i din fältinventering

Här avslöjar vi hemligheten bakom de framgångar som allt fler av våra användare upplever genom att arbeta smartare med mobilitet vid sina fältinventeringar. Det finns mycket att vinna på att utveckla arbetsflödet. Under det här webbinaret berättar vi hur du ska tänka för att förbättra din process för fältinventering. Den informationen varvar vi med inspirerande exempel från verkligheten som visar hur det fungerar i praktiken.
Se webbinaret här

Så här skapar du snabbt en egen mobil fältinventeringslösning

I det här webbinaret visar vi dig steg för steg hur du går tillväga för att skapa din egen fältinventeringslösning med hjälp av en beprövad metod som sparar tid, pengar och samtidigt höjer kvaliteten på ditt insamlade data. Förberedelserna är nyckeln till framgång och det finns många värdefulla tips att dra nytta av på vägen till en fullt fungerande lösning. Det bästa av allt är att det går snabbare och är enklare än du kanske tror.
Se webbinaret här

ArcGIS-appar för fält

Oavsett varför du befinner dig utanför kontorets väggar så behöver du verktyg som låter dig veta var du ska åka, och vilken information du ska hantera när du väl kommer fram. Verktyg som fungerar oavsett om det finns uppkoppling eller inte. ArcGIS ger dig nyckelfärdiga och plattformsoberoende lösningar för alla former av fältarbete. I detta webbinar berättar vi mer om de appar som finns i ArcGIS och som är framtagna för just fältarbetet. Se webbinaret här

Fältmobilitet i praktiken

Fördelarna med att använda paddan i fält

En bra process för fältinventering lägger grunden för data av hög kvalitet, data som man kan lita på och som är en förutsättning för både säker dokumentation och riktigt vassa analyser och beslutsunderlag. Bland annat Kalmar läns museum delar med sig av sina erfarenheter i filmen Arbetsflödet som sparar tid, pengar och höjer kvaliteten i din fältinventering. Mer läsning: Så här gjorde man på Kalmar läns museum

Erfarenheter från fältet

Se filmen här

Användare från Tyréns, Sveaskog och Kalmar läns museum berättar med egna ord om fältstödet som sparar tid, pengar och höjer kvaliteten i arbetet.

Vill du ha hjälp med att komma igång?


Kickstart för fältinventering