Bjuda in medlemmar på AGOL via CSV med svenskt språk

Ett bra sätt att bjuda in många medlemma till ArcGIS Online är via en .csv-fil. Har du dock valt att använda det svenska språket på din AGOL-profil så kan problem uppstå där flera av fälten i csv-filen inte blir importerade.

För att en profil med svenskt språkval på AGOL ska kunna läsa in alla fälten finns det två lösningar:

- Byt språkval tillfälligt på AGOL, du behöver inte göra det för hela organisationen utan det räcker med att du byter på din egna profil. Det gör du under Min profil > Redigera Profilen > Välj sedan språk till Engelska. .csv-filen ska då innehålla följande rubriker: Email, First Name, Last Name, Username, och Password.

- Det andra alternativet är att behålla det svenska språkvalet men sparar .csv-filen med UTF-8 encoding. Tips om hur man sparar en .csv-fil med UTF-8 finns här (https://help.salesforce.com/apex/HTViewSolution?id=000003837&language=en_US) Då ska .csv-filen innehålla följande rubriker: E-post, Förnamn, Efternamn, Användarnamn och Lösenord.