Bjuda in medlemmar på AGOL via CSV med svenskt språk

6 april 2016

Fråga: Hur gör jag om jag ska bjuda in många medlemmar till ArcGIS online när jag har svenskt språk valt?

Ett bra sätt att bjuda in många medlemma till ArcGIS Online är via en .csv-fil. Har du dock valt att använda det svenska språket på din AGOL-profil så kan problem uppstå där flera av fälten i csv-filen inte blir importerade.

För att en profil med svenskt språkval på AGOL ska kunna läsa in alla fälten finns det två lösningar:

- Byt språkval tillfälligt på AGOL, du behöver inte göra det för hela organisationen utan det räcker med att du byter på din egna profil. Det gör du under Min profil > Redigera Profilen > Välj sedan språk till Engelska. .csv-filen ska då innehålla följande rubriker: Email, First Name, Last Name, Username, och Password.

- Det andra alternativet är att behålla det svenska språkvalet men sparar .csv-filen med UTF-8 encoding. Tips om hur man sparar en .csv-fil med UTF-8 finns här

Då ska .csv-filen innehålla följande rubriker: E-post, Förnamn, Efternamn, Användarnamn och Lösenord.