Det går inte att ladda ner trial av ArcGIS Pro

6 februari 2019

Fråga: Varför går det inte att ladda ner en trial av ArcGIS Pro?

Svar: Det är en bugg som gör att det inte går att ladda ner provversion av ArcGIS Pro. Den uppstod vid en Windowsuppdatering.

Denna bugg visar sig så att när man aktiverat en provversion av ArcGIS och ska ladda ner programvaran så står sidan bara och blinkar och man kommer inte vidare.

Det beror på att man ställt in språket till svenska när man gjort sina inställningar i ArcGIS online (AGOL).

För att lösa det så logga in på AGOL-gränssnittet för din nyligen skapade organisation, om du inte redan är inloggad. Välj inställningar och skrolla ner till Språk. Ändra från Swedish - Svenska till English – English. Spara.

Det går sedan bra att ställa om till svenska igen efter nedladdningen.