Xlsx-filer i ArcMap och ArcCatalog

11 februari 2016

Jag kan inte se eller använda .xlsx filer i ArcMap eller ArcCatalog

ArcGIS Desktop 10.x är byggd för att stödja Office 2007:s systemdrivrutiner, kan man inte se xlsx filer i ArcGIS Desktop så beror det på att dessa drivrutiner inte finns installerade på datorn, oavsett ifall Office 2010 eller senare är installerad så måste Office 2007:s systemdrivare installeras för att kunna använda xlsx filer.

Drivrutinen går att ladda hem ifrån nedan länk:
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=23734

För mer information om stöd för .xlsx se ArcGIS Desktop 10.3.x hjälpen på nedan länk:
http://desktop.arcgis.com/en/desktop/latest/manage-data/tables/understanding-how-to-use-microsoft-excel-files-in-arcgis.htm