Xlsx-filer i ArcMap och ArcCatalog

25 mars 2019

Fråga: Varför kan jag inte se eller använda .xlsx filer i ArcMap eller ArcCatalog?

ArcGIS Desktop 10.x behöver ha systemdrivrutiner för Office 2010 installerade på maskinen för det ska vara möjligt att se och läsa xlsx filer.

Drivrutinen går att ladda hem ifrån nedan LÄNK

OBS, ArcMap är en 32-bitars applikation så man ska välja alternativet AccessDatabaseEngine.exe och installera.

För mer information om stöd för .xlsx se ArcGIS Desktop 10.6.x hjälpen på nedan LÄNK: