Spara kartdokument i äldre format

19 november 2015

Kan man öppna ett kartdokument sparat i ArcGIS Desktop 10.x till en äldre version?

Kartdokument (mxd) är i allmänhet inte bakåtkompatibla bara framåtkompatibla. Det går alltså att öppna en mxd sparad i 10.2 i 10.3 men inte en mxd sparad i 10.3 i 10.2.

Det finns dock en lösning på detta problem – det går att spara kartdokumenten i äldre versioner:

9.x/10.0/10.1//10.1/10.2/10.2.1/10.2.2/10.3/10.3.1

1. I ArcMap välj File > Save a Copy
  2. Välj vilken version du vill spara som mxd-format
  3. Tänk på att om du har en geodatabas i version 10.x så följer inte ny funktionalitet med över till äldre versioner av ArcGIS.