Kopiera innehållet i attributtabell till annat fält

Jag vill kopiera över innehållet i ett fält i en attributtabell till ett annat fält, hur gör jag?

För att kopiera över innehåll i fält eller kolumner i en attributtabell använder man Fältkalkylatorn.

1. Öppna attributtabellen.
  2. Högerklicka på rubrikfältet för den kolumn du vill kopiera till. Alternativ om det inte finns något fält välj Lägg till fält och skapa ett nytt.
  3. I högerklicksmenyn välj Fältkalkylator.
  4. Fältnamnet finns förvalt, välj vilket fält du vill kopiera över och klicka på den raden under rutan Fält.
  5. Tryck OK så kopieras värdena över.