Hur aktiverar jag en utvärderingslicens?

Jag vill prova på något av de tillägg som finns till ArcGIS, hur går jag tillväga för att aktivera en 30-dagars provlicens?

För att aktivera en provlicens på något av de tillägg som finns till ArcGIS, tex Spatial analyst eller 3D-analyst behöver man auktorisera dessa. Detta gäller för Single use licenser. Gör så här:

1. Stäng ArcMap eller ArcCatalog ifall de är öppna

2. Gå till Start > alla program > ArcGIS > ArcGIS Administrator > Desktop

3. Välj knappen Authorize now.Välj alternativet I have already authorized the software and need to authorize additional extensions. Nästa.

4. Välj att auktorisera med Internet. Nästa.

5. Fyll i dina personuppgifter och yrkeskategori på de två följande sidorna. Nästa.

6. Här kan du välja att auktorisera ett tillägg om du köpt en licens för det, om det gäller utvärdering gå till nästa sida.

7. Här markerar du de tillägg du vill utvärdera och flyttar dem till höger sida med hjälp av pilarna.