Bugg i ArcMap 10.4 Model Builder

23 maj 2016

Det finns en bugg i 10.4 som rör Model Builder och svenska inställningar på datorn. I modeller som skapats i tidigare version och öppnas i 10.4 har verktygen blivit vita och kan inte öppnas eller redigeras.

Detta inträffar då man har tex svenska som språk i Nationella inställningar och/eller komma som decimal-avskiljare. Sätts språket om till English (US) eller decimal-avskiljare sätts till punkt så uppstår inte problemet.

Buggen är fixad i 10.5 men nu finns en patch som läggs på 10.4.

Länk till patch