Fel vid öppnande av xls-fil - error: Failed to connect to database.

3 november 2017

Ett fel orsakat av en Microsoft-uppdatering gör att detta felmeddelande dyker upp när man försöker lägga till en .xls-fil til ArcMap.

"Error: Failed to connect to database. General function failure. Unexpected error from external database driver (1).

Felet uppstår efter att ha installerat en av följande uppdateringar från Microsoft:

Windows 7: 10 oktober 2017 - KB4041681

Windows 10: 10 oktober 2017 - KB4041676

Workaround:

Öppna -xls-filen i Microsoft Excel och spara om den som en .xlsx och installera 2007 Office drivrutin, se länk.

Alternativ är att använda verktyget Excel to table (Conversion tools > Excel) för att importera .xls-filen som en tabell.

Läs mer i länken.