Uppgradera Esri License Manager innan du installerar ArcGIS Pro 2.0 fleranvändarlicens eller namngiven användare via Portal for ArcGIS

22 augusti 2017

ArcGIS Pro 2.0 har släppts och därför vill vi delge viktig information om denna release innan du installerar. De tre möjliga metoderna för licensiering är:

• Namngiven användare via ArcGIS Online eller Portal for ArcGIS
  • Enanvändarlicens (Single Use)
  • Fleranvändarlicens (Concurrent Use)

Det här behöver du veta innan du installerar ArcGIS Pro 2.0:

Om du licensierar ArcGIS Pro via en namngiven användare eller som enanvändarlicens (Single Use) kan du uppgradera till ArcGIS Pro utan vidare åtgärder.

Ifall du licensierar ArcGIS Pro via en fleranvändarlicens (Concurrent Use) eller via en namngiven användare i Portal for ArcGIS så måste du uppgradera ArcGIS License Manager till version 10.5.1 innan du uppgraderar ArcGIS Pro till version 2.0.

För att uppdatera Licens Manager till version 10.5.1 kontaktar du din systemadministratör eller följer dessa enkla steg:

1. Logga in på maskinen med administrativ behörighet.
  2. Logga in på MyEsri och gå till Mina organisationer > Hämtningsbara filer. Sök efter ”License Manager” och klicka på ”Visa hämtningar” bredvid produkten ArcGIS License Manager och sedan på Hämta komponenter. Ladda därefter ner den aktuella versionen och kör installationsfilen.
  3. Följ instruktionerna på skärmen.

ArcGIS License Manager 10.5.1 är bakåtkompatibel med tidigare versioner av ArcGIS Pro och ArcMap.

Instruktioner för hur du hanterar ArcGIS Pro och fleranvändarlicenser (Concurrent Use) finns tillgängligt i online-hjälpen för ArcGIS Pro.