Gemensamt på programmet

Båda konferensdagarna inleds med varsin gemensam session och hela konferensen avslutas med en gemensam samling. Däremellan finns ett fullspäckat program med flera parallella sessioner att välja bland. Totalt erbjuder årets användarkonferens faktiskt ett 30-tal programpunkter.


Med människan i centrum

Tisdag 22 september 2015 kl. 10.00

Konferensen rivstartar med en gemensam förmiddag i inspirationens tecken. Vi som jobbar med GIS vet hur kraftfull kartan och geografisk analys är. Som beslutsstöd, kommunikationskanal och plattform för samarbete. Under den här sessionen resonerar Esri Sveriges VD Lars Backhans med kollegor från Esri, partners, användare och vänner kring de utmaningar alla verksamheter möter idag och hur GIS kan bidra med bättre lösningar. För nu är tekniken inte längre ett hinder och det är dags att ta fram och sprida smarta och nyttofokuserade GIS-lösningar – med människan i centrum och för hela organisationen.

Under förmiddagen tar vi också en titt på godbitarna ur det senaste i ArcGIS-plattformen. Vid lunchtid hoppas vi sedan att du är sugen, inte bara på lunch, utan även på att få veta mer genom presentationerna i det digra konferensprogrammet.


Välj rätt 

Onsdag 23 september 2015 kl. 9.00 

Den geografiska dimensionen är ett ovärderligt verktyg för den som ska fatta riktigt vassa beslut. Det vet både du och vi. Den andra konferensdagen inleder vi därför med att reflektera kring det här med att fatta beslut. Så för att få lite perspektiv kliver vi ut ur kartans värld för en stund och lyssnar till läkaren och hjärnforskaren Katarina Gospic spännande föreläsning om hjärnan och beslutsfattande. 

Vi har exakt samma hjärna idag som för 40 000 år sedan. I dagens samhälle skapar det problem eftersom den tekniska utvecklingen har gått i en rasande fart medan vår hjärnas stenålderskopplingar inte hunnit anpassa sig. Beslutsfattande är fundamentalt för var och en av oss och det liv vi lever är resultatet av de beslut vi fattar. Alla fattar vi beslut med hjärnor som är kopplade på samma sätt. Om vi är medvetna om vad som händer i hjärnan under olika förhållanden kan vi parera och hantera olika situationer och ta kommandot. För viss är det konstigt att de flesta av oss har bättre koll på hur vår smartphone fungerar än på vår egen hjärna! 

Under den här föreläsningen berättar Katarina Gospic hur mänskligt beteende genereras och kontrolleras. Hon ger även tips om vilka verktyg du kan använda för att styra dig själv och ditt företag mot lugnare vatten.


Gå i Zlatans fotspår med oss 

Onsdag 23 september 2015 kl. 15.15 

Gemensam avslutning med en exklusiv rundvandring bakom kulisserna på Friends Arena.

Det här vill du inte missa!

Anmäl dig här →