ArcGIS Pro 2.0 är här och med det en rad förbättringar. Vi vill tipsa dig om några favoriter, där vi självklart kommer berätta mer om en del av dem under ArcGIS Användardagar 2017.

  1. WFS. Nu kan du ansluta till WFS-tjänster direkt från ArcGIS Pro. Skapa en ny anslutning till en WFS-service genom att klicka på New WFS Server i Connections dropdownmeny under Insert-fliken.
  2. 3D-redigering. Inom 3D händer så mycket just nu. Vad sägs om till exempel: ett enklare sätt att navigera i 3D-kartor; anpassa vad som är synligt i bakgrunden av globvyn; och konfigurera ett lager så innehållet i vyn automatiskt och med regelbundna intervaller uppdateras.
  3. Redigera text (annotations). Med uppdateringen har du full kontroll över texter. I ArcGIS Pro 2.0 kan du skapa anpassade textklasser, konvertera etiketter till notiser, och redigera textklassens utseende.
  4. Diagram och grafer. Lägg till skräddarsydda diagram och grafer till din layout. Som du säkert vet så blir det enklare att upptäcka mönster, trender, relationer och strukturer när data är data visualiserat i diagram. Dra nytta av det – när data bara är presenterat som siffror i en tabell är guldkornen betydligt svårare att hitta.
  5. Rutnät utifrån koordinatsystem (measured grids). Nu har du stöd för att visa en positions koordinater utifrån ett brett utbud av koordinatsystem och kan lägga till och importera rutnät till din layout.
  6. Anpassning (costumization). Varför inte anpassa utseende och beteende av själva programvaran? Du som avancerad användare eller utvecklare har alla möjligheter att göra det. Du kan till exempel skapa en anpassad version av programvaran för din organisation som innehåller specifika verktygsfält, eller bara ett fåtal funktioner.

Det var ett litet urval av allt det nya. Hoppas du hittar några egna favoriter!

Är det dags att uppgradera? Läs här först: Information för dig som ska uppgradera till ArcGIS Pro 2.0.