Tack för två inspirerande månader med ArcGIS Användardagar

Aktuellt

Tack för två inspirerande månader med ArcGIS Användardagar

GIS-Sverige är stekhett just nu. Det bubblar av aktivitet i varje hörn. Tekniken utvecklas i snabb takt och är nu mogen att möta digitaliseringen av samhälle och organisationer. Intresset är också stort både för hur ett modernt ArcGIS kan effektivisera det egna arbetet i programvaran och hur plattformen kan bidra till bättre datahantering, beslutsstöd och samverkan i olika typer av verksamheter. Det märks inte minst under ArcGIS Användardagar.

Förra året genomförde vi för första gången en turné i den här formen, med ett brett innehåll för våra ArcGIS-användare. Redan då tyckte vi att ArcGIS Användardagar var en succé och kunde inte drömma om att årets upplaga skulle locka ännu fler deltagare. Men när vi nu, efter två månader på vägarna, summerar ArcGIS Användardagar 2017 kan vi konstatera att dagarna har lockat hela 700 deltagare. Vi är överväldigade av gensvaret och alla värdefulla dialoger.

Våra experter har besökt åtta orter och har där berättat om ett web GIS utifrån tre aspekter: data, analys och kommunikation. Räkna med att vi kommer att spinna vidare på dessa teman, inte minst här på webben.

Dessutom är vi glada att kunna presentera tre inspirerande kundberättelser som visades i inspelad form under användardagarna. Ta del av filmerna här:

Ta gärna en titt på vår dashboard som ger oss en bild av våra deltagare, med stöd av både karta, cirkel- och stapeldiagram.

Om skribenten: John Smaaland - f.d. produktmarknadschef

John Smaaland har arbetat med GIS i närmare 15 år. Han drivs av sin passion för nya innovativa lösningar som är i framkant av GIS-utvecklingen. Det faktum att han aldrig blir fullärd inom området är en annan orsak till intresset – det finns alltid ny kunskap att hämta. John lämnade Esri Sverige för nya utmaningar i oktober 2018.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev