Gör avancerade analyser enkelt med Insights

  • Insights for ArcGIS

Det moderna GIS:et

Gör avancerade analyser enkelt med Insights

Att se är att förstå. Det är därför visualiseringar av data är så värdefulla: det skapar förståelse och ger insikter som inte går att upptäcka på annat sätt. Och med Insights for ArcGIS kan du få fram det här med bara några klick.

Insights for ArcGIS är en lättanvänd webbaserad app för analys av data såsom interna verksamhetsdata, en mängd externa datatyper och såklart geografiska data. Du når appen via ArcGIS Online eller som en del av en Enterpriselösning.

Appen kräver varken förkunskaper i GIS eller analys vilket gör den lätt att använda för alla med ett analytiskt behov.

Klicka och dra snabbar på

Tanken bakom Insights är att du bara genom att klicka och dra ska få fram informativa analyser direkt, tack vare visualiseringar av dina data. Visualiseringarna kan vara klassiska grafer och tabeller men även färger och mönster på en karta.

Vill du visualisera din analys på annat sätt eller komplettera dina data är du bara något klick bort. Det här innebär ett mer intuitivt arbetsflöde. Det ger resultat nästan direkt samtidigt som vägen till beslut och handling kortas ner.

Insights drag and drop

Mönster på karta visar relationer

I Insights finns alla de vanligaste analysfunktionerna och med en karta i bakgrunden kopplad till dina dataset kan du identifiera relationer och mönster mellan data på olika platser. Det skapar förståelse som inte går att få på något annat sätt.

Allt med bara något klick.

När du behöver dela dina resultat med andra är det inte svårare än något annat i Insights.

Om skribenten: John Smaaland - f.d. produktmarknadschef

John Smaaland har arbetat med GIS i närmare 15 år. Han drivs av sin passion för nya innovativa lösningar som är i framkant av GIS-utvecklingen. Det faktum att han aldrig blir fullärd inom området är en annan orsak till intresset – det finns alltid ny kunskap att hämta. John lämnade Esri Sverige för nya utmaningar i oktober 2018.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev