Visualisera data med bara några klick

  • Interaktiva kort i Insights for ArcGIS

Det moderna GIS:et

Visualisera data med bara några klick

Utför avancerade geografiska analyser, såsom hitta närmaste, hur något är relaterat och mycket mer – allt med tre klick eller färre. Insights for ArcGIS är skapat för att du bara ska behöva klicka och dra för att utföra analyser.

Tre klick eller färre. Mer ska det inte krävas för att skapa, förändra eller förädla en analys.

Insights for ArcGIS är ett webbaserat analysverktyg byggt för att göra avancerade analyser enkelt, med eller utan geografiska data. Insights är tillgängligt via ArcGIS Online eller som en del av en Enterpriselösning.

Geografin ger mer

Mest till sin rätt kommer det förstås när du drar nytta av dess fulla kapacitet och inkluderar den geografiska dimensionen.

Du kan utföra avancerade geografiska analyser; uträkning av ytor, hitta närmaste, räkna ut densitet och mycket mer – allt med tre klick som mest. Det är möjligt eftersom Insights är uppbyggt av digitala kort, eller ytor, på en samlad sida. Korten interagerar du med genom att helt enkelt klicka på dem och dra.

Interaktiv kort i Insights for ArcGIS

Länkning visar relationer

Korten går självklart att länka ihop. Klickar du på en stapel i en tabell lyser relaterade data upp på alla kort som är sammanlänkade. Tack vare länkningen kan du uppdatera fler än ett kort, en karta eller tabell i taget.

Det snabbar också på; bara genom att klicka och dra kan du till exempel addera ytterligare data och förfina dina analyser ytterligare. Dra in och släpp kompletterande data på ett utvalt kort eller hela sidan.

När verktyget gör analysjobbet enkelt blir det roligare att arbeta med komplexa, stora och olika typer av data.

Om skribenten: John Smaaland - f.d. produktmarknadschef

John Smaaland har arbetat med GIS i närmare 15 år. Han drivs av sin passion för nya innovativa lösningar som är i framkant av GIS-utvecklingen. Det faktum att han aldrig blir fullärd inom området är en annan orsak till intresset – det finns alltid ny kunskap att hämta. John lämnade Esri Sverige för nya utmaningar i oktober 2018.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev