Kombinera geodata med annan data i Insights

  • Addera data i Insights for ArcGIS

Det moderna GIS:et

Kombinera geodata med annan data i Insights

Tro inte att du är begränsad till geografiska data för att kunna jobba effektivt med ett av de smartaste analysverktyg som finns. Insights for ArcGIS är byggt för att hantera en mängd skiftande datatyper och från olika källor, och för att göra det enkelt för dig att kombinera dessa.

Du som jobbar med GIS vet säker att underlaget i analyser ofta består av så mycket mer än bara geografiska data. Därför kan du i en och samma vy kombinera geografiska data med data från ArcGIS, Excel, eller olika demografiska data och all annan data du når från ArcGIS Online.

Insights for ArcGIS finns numer tillgängligt via ArcGIS Online, vilket gör det ännu enklare att komma igång med analysarbetet.

Ännu fler datakällor

Har du Insights som en del av en Enterpriselösning kan du även komplettera med data från databaser som SAP HANA, Teradata och Oracle, till exempel.

Det är inte ens alltid din analys behöver den geografiska dimensionen, i alla fall inte initialt. Därför kan du också göra analyser utan geodata.

Geografiska data kan du alltid addera in i ett senare skede för att visualisera och använda i kombination med kartor, grafer och tabeller. Allt beroende på vilken form som bäst presenterar och förklarar dina resultat.

Obegränsade möjligheter

Skulle du behöva addera platsdata som saknas från början kan du göra det genom att komplettera med platser, länder, regioner, postnummer, adresser eller annan geografiska data.

Är du nöjd med dina geografiska data kan du istället addera tillväxtkurvor, procentuella förändringar och förändring över tid till din datauppsättning genom att välja fält från ditt dataset.

Insights utvidgar ständigt vilka datatyper det kan hantera, för att underlätta analysen för dig – och dina kollegor.

Om skribenten: Esri Sverige -

Kartor, geografisk information och analys ger dig och din verksamhet alla möjligheter att fatta snabba och välgrundade beslut, hantera data, ärenden och resurser på ett effektivt sätt, samarbeta bättre och modernisera kommunikationen med medborgare och kunder. Vi på Esri Sverige brinner för att hjälpa organisationer att effektivisera och kvalitetssäkra sin verksamhet med stöd av GIS (geografiska informationssystem). I vårt erbjudande finns både världsledande GIS-programvara och konsulttjänster inom GIS.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev