Tipsa din analyskollega om kurs i Insights for ArcGIS

  • Kvinna och man framför dator

Det moderna GIS:et

Tipsa din analyskollega om kurs i Insights for ArcGIS

Det finns ingen anledning till att du ska behöva ta av din tid för att plocka fram geodata till dina mer analytiska kollegor. Med Insights for ArcGIS kan de sköta det själva, och du får tid över till dina egna GIS-frågor.

Känner du igen dig i att du som GIS-expert ofta behöver plocka fram olika geodata för att din GIS-novis till kollega behöver det i sina analyser? Ett moment som tar tid, som du helst slipper och där det ändå vore bäst för er båda om din kollega kunde sköta det själv?

I så fall kan en bra idé vara att tipsa din kollega om att gå en kurs i Insights for ArcGIS!

Insights är skapat för att även personer utan GIS-kunskap ska kunna göra analyser med geografiska data. Istället för att behöva fråga dig om hjälp kommer din kollega att själva kunna plocka fram den geodata hon eller han behöver, och kombinera med annan data.

Om det är så att du själv vill lära dig hantera ett verktyg som gör analysarbetet smidigare är Insights-kursen alldeles utmärkt för dig också. Vara bara förberedd på att det kan vara enklare än du kanske tror…

Om skribenten: John Smaaland - f.d. produktmarknadschef

John Smaaland har arbetat med GIS i närmare 15 år. Han drivs av sin passion för nya innovativa lösningar som är i framkant av GIS-utvecklingen. Det faktum att han aldrig blir fullärd inom området är en annan orsak till intresset – det finns alltid ny kunskap att hämta. John lämnade Esri Sverige för nya utmaningar i oktober 2018.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev