Gör geografiska analyser utan förkunskaper

  • Enkelt att dela i Insights for ArcGIS

Det moderna GIS:et

Gör geografiska analyser utan förkunskaper

Insights for ArcGIS är byggt för att enkelt göra och dela analyser, oavsett om du har mångårig erfarenhet av GIS, av att göra analyser – eller inte. Appen är numer tillgänglig via ArcGIS Online. Det gör det snabbt att komma igång redan idag.

Med Insights for ArcGIS är analys och visualisering av data inte längre svårt, oavsett förkunskaper inom GIS eller analys.

Hjälp till den ovane inom GIS

Appen guidar den ovane GIS-användaren genom att föreslå frågor som leder dem till rätt verktyg när geografiska frågor behöver svar.

Åtgärdsknappen som finns tillgänglig på alla kort grupperar olika analyser i några vanliga spatiala frågor: Hur är det distribuerat? Hur är det relaterat? Vad finns i närheten? Hur har det förändrats? Då kan din GIS-ovane kollega vara igång direkt, på egen hand.

Insights föreslår dessutom den bästa visualiseringen för datan.

För den vane GIS-användaren

Är du redan på hemmaplan när det handlar om GIS vet du redan vilken väg du ska gå. Du kan kasta dig in i Insights direkt, du behöver bara klicka och dra för att vara igång.

Alla de vanligaste analysverktygen är lättillgängliga i Insights och det interaktiva gränssnittet gör att du snabbt kan utforska dina data och fokusera på analyserandet.

Moment spelas in automatiskt

För att ytterligare förenkla analysarbetet så spelas alla moment som utförs i Insights in automatiskt.

Det skapar en modell som du eller en kollega kan återanvända när samma analys behöver göras fast på annan data, eller när befintliga data har uppdaterats eller justerats.

Dela dina analysresultat

När analysen är klar är sista momentet att sprida och dela ditt resultat. Välj att dela på individnivå, till hela organisationen eller om du vill göra analysresultatet publikt. Se själv:

Om skribenten: John Smaaland - f.d. produktmarknadschef

John Smaaland har arbetat med GIS i närmare 15 år. Han drivs av sin passion för nya innovativa lösningar som är i framkant av GIS-utvecklingen. Det faktum att han aldrig blir fullärd inom området är en annan orsak till intresset – det finns alltid ny kunskap att hämta. John lämnade Esri Sverige för nya utmaningar i oktober 2018.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev