Med varje release av ArcGIS Enterprise bygger vi ut funktionaliteten med fokus på bland annat kartering, analys, datahantering och förutsättningar för det nya moderna GIS:et. Här har vi samlat några riktiga godbitar.

Med ArcGIS Enterprise 10.6 kan du nu bland annat:

  • Använda egna verktyg för att skapa anpassade analyser som till exempel modellering, aggregering och ruttning samt göra dem tillgängliga för hela organisationen på ett enkelt sätt.
  • Snygga till dina kartor genom att använda klustring av punkter och möjligheter att rendera generella trender och exakta datapunkter.
  • Skapa förutsättningarna för distribuerat samarbete genom att dela innehåll mellan ArcGIS Enterprise-portaler eller ArcGIS Online.
  • Använda molnet för att skapa och serva ut kart- och bildtjänstcachningar via Amazon S3 eller Microsoft Azure.
  • Lägga till ”viewer-användare” (nivå 1 användare) utan extra kostnad. Detta gäller alla kunder med licenser för ArcGIS Enterprise Standard eller ArcGIS Enterprise Advanced.

Vi har dessutom förbättrat prestandan och du kommer märka stor skillnad i hur lång tid det tar att hantera tjänster, exempelvis att publicera tjänster eller starta och stoppa dem.

Orientera dig enklare med flikar i portalen

Användargränssnittet i Portal for ArcGIS har blivit bättre och du har nya möjligheter att hantera informationen i portalen via flikar, filter och fokuserade sökningar. Det låter dig hitta såväl grupper som innehåll både snabbare och enklare.

Flikar i portalen

I den här bilden ser du det går att visa allt det innehåll som modifierats under den senaste 30-dagarsperioden. Du kan självklart skapa dina egna anpassade tidsperioder om du vill det.

Samverka och dela lager smartare

Vi har också skapat nya verktyg för samverkan. Ofta finns ju ett behov av samverkan inom eller mellan organisationer. I 10.6 finns därför flera nyheter som hanterar dessa behov:

  • Användare i olika organisationer som samarbetar med varandra kan nu dela geoobjektslager som kopior vilket skapar en ny tjänst i mottagarens portal.
  • Synkroniseringens status för information som skapas genom samverkan rapporteras nu i workspace för att ge bättre insyn för status eller vid felsökning.
  • Samverkansverktyg för att hantera vad som sker med innehåll efter det att ett samarbetsprojekt avslutats.

Gör mer med dina utskrifter

Med 10.6 får du också fler möjligheter vad gäller utskrifter av kartor och layouter.

Utskrift och layout i ArcGIS
  • Vi har bland annat förbättrat prestandan för PrintingTools-tjänsten som genererar ett utskrivbart dokument med hjälp av fördefinierade layouter. Du kan även använda verktygslådan arcpy.mp för att skapa egna script för utskrifter via ArcGIS Pro.
  • Utskriftstjänsterna stöder nu vector tile-lager. Vid en utskrift hanteras varje lager enskilt vilket gör det möjligt att producera bland annat pdf:er i mycket hög upplösning. Provar du att zooma i en sådan utskrift kommer du märka en avsevärd skillnad i skärpan och klarheten.
  • Andra saker som förbättrats vad gäller utskrifter är hanteringen av symbologin från smart mapping och transparens i färger. Det finns även förbättrat stöd för Unicode och hur kartans legend produceras vid utskrift.

Läs mer om alla nyheterna i ArcGIS Enterprise 10.6 här