Fyra utbildningstips som hjälper dig att förstå mer inom analys

  • Gå en e-kurs inom ArcGIS

Tips och tricks

Fyra utbildningstips som hjälper dig att förstå mer inom analys

Är det dags att komma igång med geografiska analyser? I vår digitala kursbank finns en mängd alternativ. För att hjälpa dig ger vi några introducerande utbildningstips.

Tre appar i ArcGIS-arsenalen som är extra bra när det är dags för analysarbete är Insights for ArcGIS, Operations Dashboard for ArcGIS och ArcGIS Maps for Office. Det finns en mängd olika sätt du kan lära dig mer om dessa, inte minst när det kommer till e-kurser.

Kursutbudet växer ständigt och med koll på vilka appar som göra vad blir det lättare att välja nästa steg i din egen utbildning, eller för dig som beslutsfattare att få insikt i vad du kan begära av verksamhetens ArcGIS-teknik.

Tre appar, fyra tips

För att komma igång loggar du in med ditt ArcGIS-konto. Om du mötas av ett hänglås är du inte inloggad. Kontot behöver även vara kopplat till företagets ArcGIS-konto. Prata med GIS-samordnaren på din arbetsplats om du är osäker, eller kontakta vår support.

Gör avancerade analyser enkelt i Insights for ArcGIS

1. Välj rätt datavisualisering för dina analyser

Skrolla dig fram i denna Story Map för att få en introduktion till hur du i Insights for ArcGIS väljer rätt visualiseringar av dina data, såväl geografiska data som annan data.

 Selecting the right datavisualization

Fatta beslut i realtid med Operations Dashboard for ArcGIS

2. Fatta beslut utifrån aktuell lägesbild i realtid

I det här seminariet får du en introduktion till Operations Dashboard for ArcGIS, inklusive hur du kan få aktuell lägesbild i realtid och övervaka tillgångar, aktiviteter och fatta datadrivna beslut.

Real-Time Decision Making with Operations Dashboard for ArcGIS

Använda kartor direkt i Excel och Powerpoint

3. Använd kartor direkt i Excel och Powerpoint

Med ArcGIS Maps for Office kan du dra nytta av geografisk analys och interaktiva kartor direkt i Excel och Powerpoint. Den här workshoppen berättar mer.

Your Maps in Excel and PowerPoint

Kurs: så använder du kartor i Excel och Powerpoint

4. Så skapar du kartor i Excel och Powerpoint

I den här kursen lär du dig hur du visar data i Excel på en karta, samt att identifiera mönster, göra jämförelser och förstå hur den geografiska dimensionen spelar roll i affärsbesluten.

Map Your Data with ArcGIS Maps for Office

Se hela e-kursutbudet

Om skribenten: Magnus Kull - Utbildningschef

Magnus Kull arbetar med frågor som rör utbildning, med alltifrån lärarledda kurser till e-learning. Han har lång erfarenhet av GIS-branschen och förstår värdet av kompetensutvecklingens betydelse för att få ut maximal nytta av den moderna GIS-tekniken.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev