Digital karta dirigerar om trafiken när Vätternrundan tar över i Motala

  • Motala kommuns Story Map över trafikförändringar

Det moderna GIS:et

Digital karta dirigerar om trafiken när Vätternrundan tar över i Motala

Under ett par veckor i början av juni tar cykeln över som det dominerande fordonet i Motala. Då genomförs nämligen en rad cykellopp, med Vätternrundan som det mest kända.

Det är i Motala som start- och målgång finns för alla olika cykellopp som genomförs under Cykelveckorna i juni, med den 30 mil långa Vätternrundan som den stora finalen. Det här innebär såklart stora förändringar i lokaltrafiken.

För andra året i rad informerade Motala kommun om vilka gator som påverkas och när, via en digital karta skapad i GIS-appen Story Maps.

– I år hade vi 23 700 visningar av kartan. Mängden visningar tyder på att den här typen av information behövs, säger Jessica Pettersson, GIS-ingenjör i kommunen.

Jessica har i samarbete med trafikingenjör Daniel Persson tagit fram kartan och fyllt den med matnyttigt innehåll. Allt tyder just nu på att deras insats kommer användas även en tredje gång.

–  Vi kommer absolut använda kartan nästa år, säger Jessica.

Om skribenten: Pernilla Lindblom - Marknadskommunikatör

Kartor är snygga, informativa och kan ofta ge en oöverträffad översikt. Det var den kombinationen som tidigt lockade Pernilla Lindblom till kartans underbara värld. Kombinerat med den moderna tekniken som geografiska informationssystem erbjuder kan kartorna idag berätta så mycket mer och bli tillgänglig för fler, något hon gärna vill hjälpa fler att dra nytta av.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev