Digital karta dirigerar om trafiken när Vätternrundan tar över i Motala

  • Motala kommuns Story Map över trafikförändringar

Det moderna GIS:et

Digital karta dirigerar om trafiken när Vätternrundan tar över i Motala

Under ett par veckor i början av juni tar cykeln över som det dominerande fordonet i Motala. Då genomförs nämligen en rad cykellopp, med Vätternrundan som det mest kända.

Det är i Motala som start- och målgång finns för alla olika cykellopp som genomförs under Cykelveckorna i juni, med den 30 mil långa Vätternrundan som den stora finalen. Det här innebär såklart stora förändringar i lokaltrafiken.

För andra året i rad informerade Motala kommun om vilka gator som påverkas och när, via en digital karta skapad i GIS-appen Story Maps.

– I år hade vi 23 700 visningar av kartan. Mängden visningar tyder på att den här typen av information behövs, säger Jessica Pettersson, GIS-ingenjör i kommunen.

Jessica har i samarbete med trafikingenjör Daniel Persson tagit fram kartan och fyllt den med matnyttigt innehåll. Allt tyder just nu på att deras insats kommer användas även en tredje gång.

–  Vi kommer absolut använda kartan nästa år, säger Jessica.

Om skribenten: Pernilla Lindblom - Marknadskommunikatör

Pernilla Lindblom är nyfiken på hur geografisk information och analys kan hjälpa till att visualisera hårda fakta och siffror som bekräftar det magkänslan säger, eller visar insikter som inte fanns på kartan tidigare. Hon intresserar sig även för hur dagens möjligheter inom GIS kan hjälpa såväl experter som de som inte kan GIS alls till en effektivare arbetsvardag.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev