Den nya kreativa webbkartografin utvecklas ständigt.

Nu kan du i ArcGIS Pro faktiskt få dina digitala kartor att se ut som de målats för hand med vattenfärger. Det finns många användningsområden för detta: kartering av lokala parker och evenemang, dina egna unika bakgrundskartor, eller varför inte bara skapa konst av dina egna geografiska data?

Den här stilmallen för ArcGIS Pro finns att ladda ner via ArcGIS Online, så du är endast ett par klick ifrån att börja skapa dina egna unika kartor.

Hur ser symbologin ut?

Punkter

Det finns tre typer av punkter i denna stilmall. En hastigt ritad punkt, en hastigt ritad ring och en droppe av vattenfärg. Droppen finns så klart i olika färger, så det är bara att välja en som passar för dig.

vattenfärgssymbologi_punkter

Linjer

Det finns en handfull olika typer av linjer att välja på i denna stilmall. Linjerna som ser ut att vara ritade med penna finns i olika varianter och tjocklekar. Linjerna som ser ut att vara målade med pensel finns i olika färger och typer av penseldrag. Det finns även en linje som ser ut att ha bara droppats ut på pappret.

linjesymboler vattenfärg

Polygoner

I stilmallen finns den stora bulken av symbologi i polygonerna. Det är ju dessa som ger den stora effekten av vattenfärg. De har alla en papperstextur som ytterligare förstärker intrycket av en handmålad karta. Det finns även olika förberedda marktyper att välja ifrån här som till exempel gräs, skog, våtmark med flera. Det finns även symbologi som replikerar omålade ytor som ser ut som grovt papper, med eller utan gränslinjer.

polygonsymboler vattenfärg

Exempel på kartor som skapats med denna stilmall

Batymetrisk karta

batymetrisk vattenfärg karta

Karta med marktyper

marktäckekarta vattenfärger

Stadskarta

stadskarta med vattenfärger

Politisk karta

politisk karta vattenfärg

Så installerar du stilmallen

Vill du testa själv, kan du ladda ner stilmallen här:

http://esriurl.com/WatercolorStyleDownload

  • Ladda ner stilmallen (Watercolor.stylx), och spara den på lämplig plats.
  • Sedan öppnar du menyn i katalogfönstret i ArcGIS Pro (välj fliken ”View” och sedan ”Catalog pane” och under ”Project” väljer du ”Styles” i listan av resurser för ditt projekt).

pro sstyles meny

  • Du lägger till stilmallen du laddat ner genom att högerklicka och välja ”Add” och ”Add style” och sedan navigerar du till, och väljer bara stilmallen du just laddat ner.

arcgis pro lägg till stilmall

Lycka till!