Analysmetod ger Sweco nya insikter i stadsplaneringen

  • Student testar GIS-metod med Sweco

Det moderna GIS:et

Analysmetod ger Sweco nya insikter i stadsplaneringen

Anna Nordlöv gjorde sitt ex-jobb tillsammans med Sweco. Hon ville undersöka om GIS kan bidra till bättre underlag och i förlängningen grönare samhällen, med hjälp av mer kvalitativa analyser.

Med hjälp av geografiska analyser visade Anna Nordlöv, student på Kungliga tekniska Högskolan, att det går att mäta mjuka värden såsom närhet till grönområden och visa hur många som skulle påverkas negativt eller positivt efter att en viss förändring genomförts.

Analysmetoden gjorde det möjligt att ta fram flera scenarios och välja det som är till gagn för majoriteten. Dessutom gick det att visa resultaten för allmänheten med hjälp av Story Maps.

Se filmen så får du hela bilden:

Om skribenten: Pernilla Lindblom - Marknadskommunikatör

Pernilla Lindblom är nyfiken på hur geografisk information och analys kan hjälpa till att visualisera hårda fakta och siffror som bekräftar det magkänslan säger, eller visar insikter som inte fanns på kartan tidigare. Hon intresserar sig även för hur dagens möjligheter inom GIS kan hjälpa såväl experter som de som inte kan GIS alls till en effektivare arbetsvardag.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev