Mer tid till spännande GIS med årets nyårslöfte

  • Nyårslöfte inom GIS

Aktuellt

Mer tid till spännande GIS med årets nyårslöfte

2018 går mot sitt slut och nu vill vi bjuda på en tillbakablick på vad ni gillat bäst, tankar om framtiden och dessutom inspiration till årets GIS-nyårslöfte.

Vilken fantastiskt GIS-år det har varit! Ett av årets största händelser, ArcGIS Användardagar, gav nytt rekord i antalet deltagare. Jag och mina kollegor är jätteglada över att alltfler väljer att komma för att inspireras och ta del av det senaste inom ArcGIS.

På tal om välbesökt kan jag även passa på att lyfta ett par favoriter från året som varit populära på vår blogg:

Vill att GIS-noviser gör mer

När vi nu lämnar det som varit och blickar framåt tror jag att nästa år kommer handla mer om varför du, jag och alla vi GIS-experter ska stötta arbetet med att göra data tillgängligt för fler.

För min del ser jag stora fördelar med att låta kollegor göra mer av jobbet själv, även om de är GIS-noviser. Då får ju jag mer tid över till det jag tycker är mest spännande – ny teknik i allmänhet och teknikutvecklingen inom ArcGIS i synnerhet. Alla ni som besökte oss under ArcGIS Användardagar vet att jag just nu brinner extra mycket för Survey123 for ArcGIS, till exempel.

Nyårslöfte ger mer tid för spännande GIS

Om du också vill ägna dig mer åt det du tycker är riktigt spännande med GIS tycker jag att ska hoppa på tåget som leder mot tillgängligt data till de som behöver det, när de behöver det!

Kanske kan det även ligga till grund för årets nyårslöftet?

Under nästa år ska jag jobba mer med det som är roligt och utmanande med GIS och låta mina kollegor sköta de enkla GIS-uppgifterna.

Låter bra för min del…

Gott nytt år och god fortsättning!

God jul önskar Esri Sverige

Om skribenten: Erik Lassyms - Teknisk rådgivare

Erik Lassyms har ett stort intresse för ny teknik och hur den kan skapa nytta i olika verksamheter. Han möter kunder och deras utmaningar på en mängd nivåer och hjälper till med såväl installationer som utbildningar. ArcGIS Enterprise och appar är de GIS-produkter han främst jobbar med.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev