Nytt i ArcGIS Maps for Office 5.0

  • Nytt i ArcGIS Maps for Office - jan 2019

Teknik

Nytt i ArcGIS Maps for Office 5.0

Den senaste versionen av ArcGIS Maps for Office är här. Med version 5.0 introducerar vi bland annat etiketter och bildlager, tillsammans med ett uppdaterat användargränssnitt.

Det finns såklart en hel del godbitar i varje ny version. Här har vi valt ut några av våra favoriter i ArcGIS Maps for Office 5.0.

Kort gör demografiska data enklare att hantera

Så kallade demografiska kort ger dig tillgång till data i över 130 länder. Klicka på ikonen för demografi i den övre panelen och välj vilken data du vill undersöka. Passa på att spara dina favoriter så hittar du lätt tillbaka till samma data senare.

Här kan du även lägga till annan data, som ålder, utbildningsnivå och kön till exempel. Berika sedan dina datalager i Excel med dina upptäckter i demografin och få ytterligare insikter.

En annan funktion vi gillar är att allt eftersom du zoomar kartan mellan platser kommer du se hur datan uppdateras därefter.

Demografi i Maps for Office

Rubriker blir enklare med etiketter

Nu finns äntligen etiketter i Maps for Office. Etiketter gör det enklare för dig att lägga till rubriker eller titlar på din karta. Allt du behöver göra är att aktivera etiketterna i lagerinställningar. Klicka sedan på inställningsikonen (kugghjulet) för att skräddarsy dem.

Labels i Maps for Office

Förbättrat användargränssnitt

Användargränssnittet har blivit tydligare och bättre vilket gör det smidigare att använda kartor och innehåll från ArcGIS Online. Du kan till exempel numer skrolla igenom och filtrera data enligt kategorier för att hitta det du behöver. Och behöver du återställa din lagerstil kan du göra det med ett enda klick.

User interface i Maps for Office

Få tillgång till vektortiles och bildlager

För att åstadkomma ännu bättre och kraftfullare analyser har vi adderat möjligheter att lägga till vektortiles och bildlager. Lägg till lagren från din organisation i ArcGIS.

Vektortiles i Maps for Office

Om skribenten: Erik Lassyms - Teknisk rådgivare

Erik Lassyms har ett stort intresse för ny teknik och hur den kan skapa nytta i olika verksamheter. Han möter kunder och deras utmaningar på en mängd nivåer och hjälper till med såväl installationer som utbildningar. ArcGIS Enterprise och appar är de GIS-produkter han främst jobbar med.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev