Nyheter i ArcGIS Pro 2.3

Teknik

Nyheter i ArcGIS Pro 2.3

Det är lite som en födelsedag varje gång en ny release kommer. Version 2.3 av ArcGIS Pro är inget undantag. Som vanligt bjuder vi på ett smakprov på några favoriter.

Några av de utvalda förbättringarna i ArcGIS Pro 2.3 rör:

  • Starta Pro utan att starta ett projekt
  • Rapporter ny komponent i projekt
  • Verktyg inom deep learning x 3
  • Layout med kolumner och stavningskontroll
  • Dimensioner mäter avstånd
  • Mät i 3D-karta

Här nedan går jag igenom dessa nyheter lite mer, och tipsar om såväl en video som ytterligare information. Så fortsätt att läsa!

Starta Pro utan starta projekt

Nu kan du starta ArcGIS Pro utan att ens starta ett projekt. Starta ett projekt senare när det är dags att spara ditt arbete. Om du vill kan du välja att alltid öppna samma projekt eller att starta utan att först öppna ett projekt.

Passa på att nåla fast dina vanligaste projekt och projektmallar i avsedd lista. Du kan spara upptill 50 projekt i listan.

Rapporter

Rapporter är en ny komponent i ett projekt. Du hittar rapporterna i katalogvyn. Bestäm datakälla, organisera, gruppera och sortera datan när du skapar en rapport. Välj rapportmall, layout och definiera sidstorlek och marginaler.

Spara och dela rapporten som en pdf, som en del av ett projekt eller som en egen rapportfil (.rptx).

Rapporter i ArcGIS Pro 2.3

Deep learning

Verktyg för deep learning är en efterlängtad nyhet i den här releasen, innehållandes tre verktyg för geoprecessing i ArcGIS Image Analyst. Verktygen stödjer bildklassificering och arbetsflöden som använder deep learning för att identifiera objekt, till exempel genom TensorFlow, CNTK och Keras.

Verktygen för deep learning drar nytta av inställningarna i den nya GPU-miljön för att utföra effektiva analyser. De kan även köras som en tjänst i till exempel ArcGIS Image Server eller i en rasteranalys.

Deep Learning i ArcGIS Pro 2.3

Identifierar träd.

Layouter

I layoutvyn kan du numer bestämma antalet kolumner samt ange marginal och avstånd mellan kolumner för bättre kontroll av formen. Dessutom finns nu en inbyggd stavningskontroll.

Dimensioner

Dimensioner är en ny typ av annotations för att visa längd eller avstånd på en karta. Använd dimensioner för att visa hur lång en tomtsida är eller avståndet mellan ändarna av ett avloppsrör till exempel. Vrid mätningen så den passar längdens eller ytans form.

Dimensioner i ArcGIS Pro 2.3

3D-verktyg

Med 3D-verktyget Emperical Bayesian Kriging kan du interpolera punkter och förutspå värden mellan punkterna i en 3D-karta, samt mäta avståndet i en 3D-karta.

3D-mätning i ArcGIS Pro 2.3

Nyfiken på ännu mer? Läs What’s new in ArcGIS Pro 2.3, till exempel om nyheter som rör LocateXT och Contingent attribute values, eller kika på filmen nedan.

Om skribenten: Erik Lassyms - Teknisk rådgivare

Erik Lassyms har ett stort intresse för ny teknik och hur den kan skapa nytta i olika verksamheter. Han möter kunder och deras utmaningar på en mängd nivåer och hjälper till med såväl installationer som utbildningar. ArcGIS Enterprise och appar är de GIS-produkter han främst jobbar med.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev