Designa egna bakgrundskartor i vektorformat

  • Designa egna bakgrundskartor i vektorformat med vector tile styles

Teknik

Designa egna bakgrundskartor i vektorformat

ArcGIS Online växer och blir bara mer och mer kompetent. Nu kan du till exempel skapa egna bakgrundskartor i vektorformat och formge dem efter vad som bäst visar dina data – och din stil.

Det är häftigt att se hur snabbt utvecklingen går framåt. Från och med ArcGIS Online 6.4 är det superenkelt att designa bakgrundskartor i vektorformat precis som man själv vill. Uppdatera etiketter, lager och färger direkt, och byt typsnitt om du inte gillar det som är förinställt.

När du har snott ihop en stil du gillar och som presenterar dina data på bästa sätt behöver du bara spara den för att sedan kunna använda i andra projekt. Lägg till nya stilen som lager eller som bakgrundskarta via mitt innehåll i ArcGIS Online.

Vill du se själv hur det funkar? Då är det bara att titta på filmen nedan. Den startar en bit in, precis där presentatören börjar visa hur du ändrar lagerstilen.

Om skribenten: Erik Lassyms - Teknisk rådgivare

Erik Lassyms har ett stort intresse för ny teknik och hur den kan skapa nytta i olika verksamheter. Han möter kunder och deras utmaningar på en mängd nivåer och hjälper till med såväl installationer som utbildningar. ArcGIS Enterprise och appar är de GIS-produkter han främst jobbar med.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev