Nu blir det enklare för utvecklare att bygga appar

  • Enklare för utvecklare att skapa appar i ArcGIS

Teknik

Nu blir det enklare för utvecklare att bygga appar

Det är kul och enkelt att utveckla appar i ArcGIS. En helt ny satsning fokuserar på att göra det ännu bättre. Flexibla prenumerationer och lägre kostnader är två spännande nyheter inom det.

Kartor av olika slag och i olika former har alltid varit viktiga för oss. Och det är även alla ni som utvecklar och förbättrar kartor utifrån ArcGIS-plattformen. Det känns därför väldigt roligt att nu kunna presentera en helt ny upplevelse för alla er!

Från och med nu blir det enklare att skapa appar i ArcGIS genom att:

  • Du bara betalar för de tjänster och funktioner du faktiskt använder.
  • Priserna på ruttningstjänster sänks med 90 %.
  • Du kan prenumerera på en utvecklarplan utifrån dina behov. Betala per månad eller per år.
  • En licens för att utveckla kommersiella appar ingår i alla betalda prenumerationer. Obegränsat antal betalappar ingår.

Mallar tillåter skräddarsytt

På webbsidan ArcGIS for Developers får du full tillgång till de verktyg du behöver för att bygga lösningar inom kartor och geografisk analys som stöttar behoven i ditt företag. Använd API:er från ArcGIS för att skapa tjänstebaserade appar för webb, dator, surfplatta och mobil. Utifrån flera väldefinierade mallar har du stora möjligheter att skräddarsy specifik funktionalitet.

Du har även tillgång till en mängd fördefinierade komponenter och API:er som gör det enkelt för dig att skapa informativa och snygga kartor med tydlig symbologi, på ett snabbt och smidigt sätt. Passa på att integrera interaktiva kartor i 2D och 3D för att dra fördel av kartor och visualiseringar som bygger på verkliga data.

Skapa innehållsrika, interaktiva och smarta kartor i 2D och 3D i ArcGIS

Skapa innehållsrika, interaktiva och smarta kartor i 2D och 3D.

Bygg och leverera appar snabbare tack vare widgets och komponenter som redan ingår. Genom att dra nytta av egenskaperna i smart mapping – där du automatiskt får hjälp att välja den bästa typen av symbologi – kan du utföra sofistikerade visualiseringar med en färgskala som stämmer överens med egenskaperna i dina data. Via The Living Atlas får du som alltid  tillgång till dussintals karttjänster.

Bakgrundskartor i The Living Atlas

I The Living Atlas får du tillgång till geografisk information och en mängd bakgrundskartor i vektorformat.

Använd din kvalitetssäkrade data med information om personer, platser, företag, demografi och statistikområden.

Berikad karta i ArcGIS

Berika dina data med mer information för att få en utökad förståelse och bredare kontext.

Kraftfulla sätt att hantera data

Din data är säker i ArcGIS Online och du kan förvara stora mängder data där. Dra nytta av de kraftfulla datahanteringsverktyg som finns samt klientbaserat urval, analys och kartprojektioner. ArcGIS for Developers erbjuder även professionell offlinesupport för data, inklusive redigering, ruttning och geokodning.

För att komma igång utan kostnad skapar du ett abonnemang enligt basplanen, the Essentials plan. Basplanen låter dig börja utveckla direkt, utan kostnad och utan förpliktelser. Något kreditkort behövs inte. Basplanen är skapad för att du ska få tillgång till den mjukvara och de resurser du behöver för att framgångsrikt utveckla utifrån ArcGIS-plattformen.

Vad som ingår i basplanen

Med basplanen får du följande:

  • 1 miljon kartor och geokodade transaktioner per månad.
  • Designade bakgrundskartor och lagring av ditt kvalitetssäkrade innehåll.
  • Obegränsat antal användare och installation av gratisappar.
  • 10 000 ruttransaktioner per månad.
  • Över 40 GB lagringsutrymme.

Om du behöver ytterligare tjänster kan du istället välja att betala allt eftersom och uppgradera till utvecklarplanen när du är redo att omvandla dina gratisappar till betalappar.

Förändring för utvecklarnas skull

Jag tycker det är fantastiskt att vi nu kan göra den här satsningen för alla er utvecklare!

Vi på Esri Sverige brinner för att erbjuda de bästa lösningarna som hjälper dig lösa dina utmaningar. Jag hoppas att de här förändringarna gör att du och andra utvecklare enklare och till ett mer flexibelt pris kan bygga fantastiska, häftiga och framförallt funktionella appar som skapar nytta i varje verksamhet och organisation.

Besök developers.arcgis.com om du vill veta mer om vilka förändringar som sker.

Om skribenten: Håkan Nordlund - Teknisk chef och partneransvarig

Håkan arbetar nära Esris produktutvecklingsteam i USA för att kunna bidra till och föra in den bästa GIS-tekniken till Sverige. Dessutom arbetar han med partners till Esri Sverige för att ge dem de rätta förutsättningarna att bygga fokuserade appar och lösningar ovanpå ArcGIS-plattformen.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev