Ny User Type för enbart Insights for ArcGIS

  • Insights Analyst User Type

Teknik

Ny User Type för enbart Insights for ArcGIS

I december introducerade vi den nya licensmodellen med fem olika User Types. Nu kommer en sjätte, helt fristående användartyp: Insights Analyst.

Insights Analyst User Type blir visserligen ett tillskott i familjen med användartyper enligt den nya licensmodellen men användningsområdena förklaras bättre om du ser Insights användartyp som helt fristående.

Den här användartypen är skapad för organisationer som framför allt behöver utvidga sin affärsanalytiska förmåga med de BI-liknande egenskaper som finns i Insights for ArcGIS, och samtidigt dra nytt av det värde den geografiska dimensionen utgör.

Användartypen blir tillgänglig för de organisationer som uppgraderar till ArcGIS Enterprise 10.7. Det krävs även ett konto i ArcGIS Enterprise eller ArcGIS Online samt minst någon av användartyperna Creator eller GIS Professional.

Om skribenten: Håkan Nordlund - Teknisk chef och partneransvarig

Håkan arbetar nära Esris produktutvecklingsteam i USA för att kunna bidra till och föra in den bästa GIS-tekniken till Sverige. Dessutom arbetar han med partners till Esri Sverige för att ge dem de rätta förutsättningarna att bygga fokuserade appar och lösningar ovanpå ArcGIS-plattformen.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev