eKurs: Lär dig identifiera var något borde vara

  • e-kurs i Sustainability Modeling

Tips och tricks

eKurs: Lär dig identifiera var något borde vara

En nyckelkomponent inom GIS-analyser handlar om att kunna lokalisera var saker befinner sig. Men hur gör man om man vill ta reda på var något borde vara? Sustainability Modeling används när du vill ta reda på den bästa platsen eller området för en given fråga.

Sustainability Modeling handlar om att kombinera flera dataset, utifrån ett antal kriterier, till ett lager med målet att hitta en optimal plats eller det bästa området för en viss fråga, uppdrag eller byggnad.

Den här eKursen ger dig grunderna.

Om skribenten: Magnus Kull - Utbildningschef

Magnus Kull arbetar med frågor som rör utbildning, med alltifrån lärarledda kurser till e-learning. Han har lång erfarenhet av GIS-branschen och förstår värdet av kompetensutvecklingens betydelse för att få ut maximal nytta av den moderna GIS-tekniken.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev