Kraftfulla möjligheter när GIS, BIM och 3D möts

  • BIM i 3D-karta

Teknik

Kraftfulla möjligheter när GIS, BIM och 3D möts

Arbetet med att sömlöst integrera GIS och BIM tuffar oförtrutet på. Och redan nu finns det en hel del häftiga saker som du kan göra i GIS med BIM-data. Här zoomar vi både in på detaljnivå och ut till fågelperspektiv av ett nybyggt bibliotek – och vi gör det i 3D.

Vad händer om man kombinerar GIS med BIM med 3D? Det är inte länge sedan det kändes som en vision för framtiden men som vi borde ha lärt oss vid det här laget så är framtiden redan här!

I den här demon får vi se hur en byggnad, i detalj och på ett fullt korrekt sett, ser ut i genomskärning. Eller hur byggnaden förhåller sig till den omgivande staden i övrigt ur ett större perspektiv. Allt i 3D, med beskäringar, inzoomningar och vinklar du väljer.

Det är svårt att få det mer verklighetstroget än så här!

Se demon:

Om skribenten: Håkan Nordlund - Teknisk chef och partneransvarig

Håkan arbetar nära Esris produktutvecklingsteam i USA för att kunna bidra till och föra in den bästa GIS-tekniken till Sverige. Dessutom arbetar han med partners till Esri Sverige för att ge dem de rätta förutsättningarna att bygga fokuserade appar och lösningar ovanpå ArcGIS-plattformen.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev