Sitt inte fast i gamla föreställningar om GIS-tekniken. Med dagens appar och tjänstebaserade uppbyggnad av ArcGIS-plattformen kan du använda karta, data och geografisk information lika smart som du använder mobilen.

Den tekniska utvecklingen går snabbt. Det kan kanske kännas naturligt att fortsätta med det man redan har och är van vid än att fundera på vilka fördelar det finns med en nyare GIS-installation. En förändring är ju till sin natur något av ett risktagande: man vet vad man har men inte vad man får.

Kanske är det anledningen till att det fortfarande finns flera användare som sitter nöjda i båten med GIS-lösningar som är nästan ett decennium gamla? Men vilka stora fördelar är det då som du missar?

Din mobil är inte tio år gammal

Fundera till exempel på vilken mobiltelefon du har idag och vilken hade du för tio år sedan…

Visst har du hunnit byta ut den ett antal gånger? Och visst använder du idag mobilen till en hel massa smarta saker: betala räkningar och ha koll på banksaldot, chatta med barnen eller sambon, ta ett foto antingen för att det var ett fint motiv eller för att komma ihåg till senare? Kanske passar du på att kika några minuter på favoritserien via din streamingtjänst?

Gamla mobiler

Vilka fördelar med den moderna tekniken riskerar du att gå miste om?

Rekordmånga nyheter på GIS-event

Utvecklingen inom ArcGIS går minst lika snabbt. På Esri Developer Summit som ägde rum lite tidigare i vår presenterades vi för rekordmånga nyheter i appar och produkter, vilka på ett eller annat sätt bygger på behov och input från användare över hela världen.

Spana gärna in en samling av videos på det vi fick ta del av då:

GIS-teknik med fokus på användarvänlighet

Gemensamt för den GIS-utveckling vi ser nu, och har sett de senaste åren, är att den är fokuserad på att göra det enklare för fler att använda och ta del av tekniken.

Fler ska kunna göra mer med GIS-appar, och det ska ske enklare, snabbare och med bättre kvalitet. Utan att tumma på säkerheten.

De anledningar som funnits tidigare för att inte uppgradera GIS:et eller göra det möjligt för flera att använda det – ”det krävs specialträning”, ”kostnaderna för utbildning är för höga”, ”det saknas kompatibilitet med andra program” – gäller helt enkelt inte längre.

Våga ta risken att testa fler av nyheterna inom ArcGIS, för att förbättra för dig och förenkla för alla andra!

GIS-data för alla

Läs mer: Roligare GIS-jobb med data tillgängligt för alla

Ladda ner rollmatris över hur du skapar värde med GIS i hela organisationen: