Delade instanser i ArcGIS Server

  • Instanser i ArcGIS

Teknik

Delade instanser i ArcGIS Server

Vill du dra ner på mängden minne som behöver användas i din ArcGIS Server-installation? Dra då nytta av möjligheten att dela på instanserna mellan tjänster, vilket blir möjligt från och med ArcGIS Enterprise 10.7.

En tjänst i en ArcGIS Server-installation drivs vanligen av en eller flera instanser. Varje tjänst tar upp en viss mängd RAM-minne – även om det inte finns en aktiv tjänsteförfrågan vid ett givet tillfälle. När du har flera tjänster på din sajt som drivs från sina egna instanser men inte tar emot någon trafik, använder du därför inte all datorkraft fullt ut.

Instanser som delas sparar minne

Med instanser som delas mellan tjänster förändras det. Från och med version 10.7 av ArcGIS Enterprise, som kom nu i mars, kan installationer av ArcGIS Server välja att publicera tjänster till en utpekad samling av instanser.

När du väljer att konfigurera karttjänster på det här viset kommer givna tjänster använda kapaciteten i de utvalda instanserna istället för enbart den som är förinställd för en viss tjänst.

Bibehållen kvalitet

Om du till exempel har flera tjänster som körs på din ArcGIS Server-installation, och flera av dem tar emot inkonsekvent trafik, kan du på så vis minska mängden minne som krävs. Utan att tappa i kvalitet. Jobbar du däremot med regelbundet återkommande tjänster eller tjänster som ligger under ett serviceavtal vill du sannolikt fortsätta jobba med dedikerade instanser.

Det går utmärkt att ändra antalet instanser och konfigurera fler eller färre tjänster att nyttja instanserna.

Om skribenten: Erik Lassyms - Teknisk rådgivare

Erik Lassyms har ett stort intresse för ny teknik och hur den kan skapa nytta i olika verksamheter. Han möter kunder och deras utmaningar på en mängd nivåer och hjälper till med såväl installationer som utbildningar. ArcGIS Enterprise och appar är de GIS-produkter han främst jobbar med.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev