En bidragande orsak till Story Maps enorma popularitet bottnar tveklöst i dess enkla handhavande. Ett handhavande som snart blir ännu enklare.

Få av våra produkter är så populära som Story Maps. Och det är inte så konstigt. Den är enkel att använda, tillgänglig för vem som helst i hela världen, och en smidig digital lösning att presentera information på. Text, bild, film och annan media. Och kartor såklart.

Ny generation tar över

Fram tills nu och ytterligare ett tag till finns det ett antal olika mallar att välja på för den som vill skapa en Story Map. Men snart, snart introduceras en ny generation av Story Maps. En generation där behovet av mallar försvinner.

För mig som kommunikatör och van användare av olika CMS:er och bloggar, tycker jag att den kommande generationen i mångt och mycket påminner om bloggverktyget WordPress. Och med tanke på hur WordPress en gång tog den digitala världen med storm, och fortfarande är en leverantör att räkna med, är det lovande.

Kommer senare i sommar

Det finns en beta av Story Maps ute, för den som är riktigt ivrig och inte vill vänta. För egen del sitter jag lugnt i båten och väntar på att alfavarianten släpps, troligen i samband med Esri User Conference i juli. Annars strax därefter.

Har jag väckt ditt intresse? Den här filmen tycker jag presenterar vad som komma skall på ett bra sätt: