En vilja och en förmåga att göra lite mer lönar sig. I år har tre svenska organisationer prisats internationellt och fått en prestigefylld utmärkelse för det arbete man gjort där ArcGIS spelat en nyckelroll för framgång. Grattis till Försvarsmakten, Höganäs kommun och Swedavia!

SAG står för Special Achievement in GIS och är ett pris som delas ut under Esri User Conference i San Diego varje år, till personer och organisationer från hela världen. Jack Dangermond, ägare och grundare till Esri inc i USA, är själv med och väljer ut alla pristagare.

– Det arbete ni gör är inspirerande, inte bara för era organisationer utan för hela världen, sade han under årets prisutdelning.

Inte ett aprilskämt

Jack Dangermond är en legend i GIS-kretsar. Därför var det kanske inte så konstigt att det mejl som kom från honom och meddelade en vinst av ett SAG-award först mottogs med viss skepsism.

– Särskilt eftersom det kom den första april, berättade Michael Persson.

Michael deltog på ceremonin som representant för GIS- och geodataavdelningen från Höganäs kommun. De fick pris för det arbete de gjort med att främja kommundialogen med hjälp av ArcGIS.

– Det var såklart roligt och en stor ära att få priset. Det visar att vi är på rätt väg, sade han.

Michael Persson på Höganäs kommun tar emot GIS-pris

Michael Persson representerade Höganäs kommun och fick ta emot ett SAG-award. 

Motiverar till ännu bättre försvarsarbete

Annlie Strand från Försvarsmakten har varit en av nyckelpersonerna i att genomföra ett projekt där GIS-fältappar underlättade planering, genomförande och utvärdering av militärövningen Aurora hösten 2017.

– Det är jätteroligt att få det här priset, det är som en belöning för det arbete man lagt ner. Det ger mer energi att fortsätta, sade Anneli vid prisceremonin.

Annelie Strand, Försvarsmakten

Anneli Strand har var en av mottagarna av SAG-award 2019 för Försvarsmakten. 

Även Swedavia var mottagare av SAG-Award men kunde tyvärr inte delta under prisutdelningen.