Utbudet av seminarium, workshops och olika tillställningar inom GIS var stort på Esris internationella användarkonferens i Kalifornien i år, vilket Åsa Johnsen från SMHI håller med om.

Åsa arbetar med geografisk information knutet till vattenresurser som är ett arbetsområde inom GIS. Hon tyckte konferensen var väldigt bra organiserad med mycket värdefull information och möjligheter till att nätverka med andra hydrologer.

– Det har varit mycket givande att ta del av alla nyheter och få ökad kunskap inom GIS. Jag rekommenderar alla som arbetar med GIS att besöka konferensen. Jag skulle gärna vilja åka igen men andra kollegor måste få den möjligheten nästa år.

Ett tips från Åsa är att se över User Conference programmet innan för att se vad som erbjuds och sedan prata med sin organisation om vilka som bör åka. Som Åsa påpekar så ” finns allt inom GIS på User Conference”.