eKurs: Hotspot-analys med tiden som faktor

  • Spatiotemporal analys

Tips och tricks

eKurs: Hotspot-analys med tiden som faktor

Du vet var, vad och hur många men inte när. Med en eKurs i rum-tid-analys kan du både sätta in dina data i en tidsaspekt, och visualisera svaren på en karta.

Du har säkert sett och gjort hotspotanalyser förut, där du på kartan snabbt ser kluster och mönster med tätare eller glesare förekomst av viss data. Men hur gör du när du behöver veta hur aktuell varje given datapunkt är?

Låt tiden hjälpa till

Då är det dags att addera tiden som en faktor. Med tiden som en del i din analys kan du avgöra när viss data skapats och se om det pågår fortfarande, om det avtar, försvunnit helt eller om den aktuella datan befinner sig någonstans mittemellan.

Med eKursen Space-Time Analysis: Finding Temporal Trends får du grunderna i hur du gör en rum-tid-analys och hur du visualiserar resultatet i 2D och 3D.

Seminarium om rumtidanalys

Kolla gärna in det här seminariet på cirka sju minuter som förklarar med kring fördelarna med att kunna göra en analys med hänsyn till både rum och tid.

Om skribenten: Magnus Kull - Utbildningschef

Magnus Kull arbetar med frågor som rör utbildning, med alltifrån lärarledda kurser till e-learning. Han har lång erfarenhet av GIS-branschen och förstår värdet av kompetensutvecklingens betydelse för att få ut maximal nytta av den moderna GIS-tekniken.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev