eKurs: Lär dig omvandla data så den blir spatial

  • E-kurs i georeferering

Tips och tricks

eKurs: Lär dig omvandla data så den blir spatial

Har du möjlighet att avvara någon timme för kompetensutveckling? Mer behövs inte för den här eKursen, där du får lära dig flera metoder för att placera data på en karta, så du kan göra geografiska analyser.

För att utföra geografiska analyser behövs geografiska data. Men hur gör du om den geografiska datan saknas? Information som beskriver en plats, och därmed kan omvandlas till geografisk data, finns tack och lov i flera olika former. Om du till exempel har en plats beskrivet som ett objekt kan du georeferera datan, placera ut datan på en karta och sedan göra dina geografiska analyser.

Den här 1 timme och 15 minuter korta eKursen lär dig hur.

Kursen kräver tillgång till ArcGIS Pro eller ArcGIS Online.

Till eKursen: Location-Enabling Data

Om skribenten: Magnus Kull - Utbildningschef

Magnus Kull arbetar med frågor som rör utbildning, med alltifrån lärarledda kurser till e-learning. Han har lång erfarenhet av GIS-branschen och förstår värdet av kompetensutvecklingens betydelse för att få ut maximal nytta av den moderna GIS-tekniken.

Relaterade inlägg

ArcGIS-bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev