Att planera drönarflygning, samla in och bearbeta drönarbilder blir nu ännu enklare. Med ArcGIS Drone Collections får du hela arbetsflödet, i ett sömlöst flöde.

ArcGIS Drone Collections är precis vad det låter som: ett antal samlingar av drönarrelaterade appar och produkter. De olika paketlösningarna gör det möjligt för dig att använda ArcGIS i ett sömlöst flöde, hela drönarprocessen, från planering, flygning och insamlade av foto till analys, presentation och delning av data. Du behöver alltså aldrig lämna ArcGIS-miljön.

Varje paket innehåller SiteScan for iOS för flygplanering och möjlighet att göra en egen checklista. Du använder ArcGIS Drone2Map eller SiteScan for ArcGIS för den fotogrammetriska analysen, och ArcGIS-portalen för vidare spatiala analyser och delning. Apparna konfigureras sedan för att passa ditt val av paketlösning.

Välj typ av drönarsamling utifrån dina behov:

1. Drone Mapping

När du vill samla in, bearbeta och dela 2D- och 3D-data via din GIS-portal. Användarvänlig och enkel att komma igång med. Kräver ingen molnarkitektur och funkar lika bra online som offline med bara den egna datorns kraft och Drone2Map-licenser. Lämplig för mindre projekt och organisationer.

2. Drone Mapping and Analysis Collection

När du utöver möjligheterna i Drone Mapping-paketeringen även behöver tillgång till verktyg för mer avancerad visualisering, exploatering och analys. Lämplig för projekt och organisationer där bildanalys som baserat på drönardata är en viktig del av verksamheten. Fotogrammetri baserad på ArcGIS Drone2Map och analys görs i ArcGIS Pro med tillägget Image Analyst.

3. Online Drone Mapping Collection

När du behöver kunna bearbeta och utföra analyser från olika typer av drönarflottor, och på ett högkvalitativt sätt direkt i molnet. Kräver ingen underliggande arkitektur, hela arbetsflödet kan göras med bara webbapplikationerna. SiteScan for ArcGIS utgör den fotogrammetriska motorn som gör att du kan skala upp din lagring och bearbetning efter behov. Storlek på projekt eller organisation spelar ingen roll, utan avgörande är behovet av en SaaS-lösning för dina drönaruppdrag. Dessutom levererar SiteScan en ännu högre kvalité på 3D-mesh och punktmoln, samt extra projekteringsfunktioner som profilberäkning och mätningar.

4. Enterprise Drone Mapping and Analysis Collection

Innebär samma möjligheter som Online Drone Mapping Collection men är dessutom helt integrerad med ArcGIS Enterprise. När du behöver lagring i molnet för att upprätthålla krav och skalbarhet på datainsamlingsprogram för drönare. ArcGIS Image Server ger tillgång till kraftfull rasteranalys för till exempel bildklassificering, dynamiska bildtjänster för att konsolidera data från flera källor och tillhandahåller ett bildbaserat arbetsflöde för att kunna hantera bilder för hela företaget.

Se vad mer du kan göra

Läs om och se mer vilka kartor och analyser du kan göra med drönarfoton i den här snygga presentationen i ArcGIS StoryMaps.

Lästips