ArcGIS Användardagar har under ett antal år genomförts som ett fysiskt heldagsevent i form av en inspirationsturné som rest runt till flera platser i landet. I år blir tillställningen istället helt digitalt. Det medför flera spännande möjligheter. Eventets projektledare ger svar på hur.

Även om formen är förändrad och helt digital byggs programinnehållet fortfarande helt på vad våra användare inom GIS är intresserade av, såväl experter, ingenjörer, samordnare och andra.

Josefine Marthinsen, Esri Sverige

Josefine Marthinsen på Esri Sverige är projektledare för ArcGIS Användardagar 2020. Här svarar hon på några vanliga frågor.

Vad kan våra GIS-användare se fram emot i höst?

– Minst lika mycket som de senaste åren! Vi vet att majoriteten vill ta del av praktiska funktioner i ArcGIS-appar och få tips på hur man kan utföra uppgifter smartare. Det bjuder vi självklart på. Nyheter i ArcGIS-plattformen är ett annat uppskattat område, och där snålar vi inte heller. Det kommer enormt många nyheter hela tiden och det är omöjligt för nästan vem som helst att ha koll på allt. Vi sållar och väljer ut det bästa som är relevant för de flesta av våra användare.

Hur kommer den digitala sändningen av användardagarna fungera?

– Vi jobbar just nu med detaljerna men i stora drag kommer vi dela upp det som tidigare varit ett heldagsevent, till ett antal kortare avsnitt. Dessa planerar vi att sända under ett antal veckor under oktober och november i höst.

Vilka kan ta del av sändningarna?

– Alla kan se alla sändningar, eller bara se de avsnitt man är intresserad av. Och det som är bra med ett digitalt event som det här är att man inte behöver resa alls. Det går alldeles utmärkt att titta på valfritt antal episoder hemifrån eller från kontoret.

Vad kostar det?

– Det är helt gratis att titta. Det enda man behöver tänka på är att anmäla sig så vi kan skicka ut rätt länk till varje sändning när det är dags att dra igång.

När kan man anmäla sig?

– Vi kommer öppna för anmälningar efter sommaren. Då skickar vi ut mejl, nyhetsbrev och berättar om det på sociala medier. Man bör inte kunna missa det. Fram till dess jobbar vi stenhårt på att forma de första digitala användardagarna så att de blir så bra som möjligt. Vi tycker det är superspännande att jobba med det här formatet och ser mycket fram emot att se vilket mottagande det får.

Vill du att vi lyfter något speciellt område, produkt eller funktion inom ArcGIS? Hör av dig till pernilla.lindblom@esri.se, vi tar gärna emot dina funderingar.

Lästips:

Till ArcGIS Användardagar 2020:s webbsida