Vi vet att vi ofta är starkare tillsammans. Det gäller även för samarbetet mellan ArcGIS, Jupyter och Python. Med ArcGIS Notebooks, en funktion för att smart jobba med anteckningsböcker i ArcGIS, får du ett sömlöst flöde mellan de tre – och ett smidigt sätt att träna deep learning-modeller på köpet.

Det kan vara lätt att bli förvirrad av skillnaden mellan ArcGIS Notebooks och ArcGIS Notebook Server, men så här ligger det till:

  • ArcGIS Notebooks kan beskrivas ungefär som ett filformat eller objekt i ArcGIS som låter dig lägga till olika anteckningsböcker i dina ArcGIS Pro-projekt. När du skapar en anteckningsbok öppnas den i ett Jupyter-fönster i ArcGIS Pro. Funkar från och med version 2.5.
  • ArcGIS Notebook Server används när du vill integrera notebooks i Enterprise-portalen, göra det möjligt för flera att jobba med samma anteckningsbok och lagra och spara arbetet där, samt schemalägga skript med ArcGIS Notebook Server Manager. Med Notebook Server kan du och dina kollegor helt enkelt skripta direkt i portalen, utan att ArcGIS Pro behövs.

Nu när du vet det går jag vidare med enbart ArcGIS Notebooks.

Flera fördelar med ArcGIS Notebooks

Att ha tillgång till ArcGIS Notebooks gör det enkelt för dig att göra noteringar eller skriva Pythonkod i Jupyter. Du skriver alltså Pythonkod direkt i anteckningsböckerna, i din ArcGIS-miljö.

Ny notebook i ArcGIS Pro

Så här simpelt kan det se ut när du precis skapat en Jupyter anteckningsbok i ArcGIS Pro, borta till höger. 

En Notebook som arbetats med ett tag i ArcGIS Pro

Och så här kan det se ut när du kommit en bit på vägen. 

ArcGIS Notebooks gör hela programmerings- och utvecklingsprocessen smidigare, förenklar samarbeten och ger enklare åtkomst till Pythonskript utan att behöva växla mellan olika program i olika gränssnitt. Du får ett sömlöst och härligt flöde.

Så samverkar ArcGIS Notebooks, Jupyter och Python ArcGIS Notebooks
Funktion i ArcGIS som gör det möjligt att sömlöst arbeta med Jupyter och Python i ArcGIS Pro, version 2.5 eller senare.Jupyter
Webbaserat gränssnitt anpassat för att skriva kod och göra noteringar.

Python
Öppet skriftspråk för programmering och utveckling. Ger tillgång till en mängd värdefulla bibliotek.

Du skapar och sparar Jupyter Notebooks i ArcGIS Pro, som en del av ditt projekt.

Vill du fördjupa dig mer? Läs här:

När deep learning vill vara med och leka

Deep learning är en teknik inom det bredare AI. ArcGIS Notebooks ger dig åtkomst till många populära bibliotek för deep learning som är användbara när du behöver träna en modell.

Det här gör att anteckningsböckerna i ArcGIS är ett utmärkt verktyg för dig som behöver effektivisera och automatisera bearbetning, analys av stora mängder data och visualisering av resultatet.

Kika gärna på den här demon, som visar hur du hittar pooler med hjälp av deep learning-verktyg i ArcGIS och Jupyter:

Lästips: