Häng med när vi under sju veckor, i lagom långa avsnitt, delar med oss det bästa och det senaste inom ArcGIS. Här sammanfattar vi vad varje avsnitt handlar om.

Du är välkommen att anmäla dig till så många avsnitt av ArcGIS Användardagar du vill, det kostar ingenting. Skicka in dina egna frågor under sändning och få svar i slutet av våra GIS-experter. Börja fundera redan nu på vilka frågor du vill ställa.

Observera att frågestunden bara är tillgänglig vid sändningstillfället, inte senare. Vill du ta del av frågor och svar behöver du alltså titta torsdagar kl 11-12.

Varje avsitt är som mest en timme långt, inklusive frågestund.

Läs mer och anmäl dig här

1. Premiär! Nuläge och vägen framåt

8 oktober

Var står vi idag och vart är vi på väg inom GIS och ArcGIS? Esri Sveriges vd Lars Backhans och CTO Håkan Nordlund lyfter blicken och spår in i framtiden och ger en försmak av vad som ska komma i följande avsnitt.

2. Nyheter i ArcGIS

15 oktober

För dig som vill få överblicken över det viktigaste och mest spännande som är nytt i ArcGIS-plattformen. Vi går bland annat igenom uppdateringar i ArcGIS Enterprise, ArcGIS Online och ArcGIS Pro, samt nyheter för ett flertal andra produkter och partnerprodukter som är högintressanta just nu – inte minst ArcGIS Urban, ArcGIS Indoors och FME.

3. Webbappar och ArcGIS för utvecklare

22 oktober

Vi visar och fördjupar oss i konfigurerbara webbappar och appar för utvecklare, både för dig som vill komma igång och för dig som är på en avancerad nivå. Förutom att kika mer specifikt på olika appar, inte minst nya ArcGIS Experience Builder, delar vi med oss av rekommenderade flöden och hur man kan säkerställa rätt prestanda och skalbarhet.

4. Fastighetsutveckling och integrationen mellan GIS och BIM

29 oktober

Vad behöver du tänka på när du ska ta fram en digital modell – en digital tvilling – som visar olika scenarier och vägval för potentiella eller planerade fastighetsutvecklingsprojekt? Hur gör du för att skapa en digital inomhusmiljö? Det svarar vi på, och vi pratar om den pågående integrationen mellan GIS och BIM. Se hur du kan använda dina Autodesk BIM 360-data direkt i ArcGIS.

5. Smartare analyser med stöd av AI

5 november

Här tar vi upp hur du kan utföra prediktiva analyser och komplexa AI-analyser med stöd av deep learning, direkt i ArcGIS gränssnitt. ArcGIS Notebooks är en komponent i det flödet. Dessutom visar vi några av fördelarna med ArcGIS Insights, där du utför analyser och skapar visualiseringar i ett användarvänligt gränssnitt.

6. Effektiv mobil datainsamling, var du än befinner dig

12 november

Insamling och inventering av data i fält är en av de vanligaste GIS-uppgifterna. Inom ArcGIS finns en bred uppsättning av stöd som kan anpassas efter din verksamhets behov. Ett par heta nykomlingar vi tar upp är ArcGIS Field Maps och ArcGIS Drone Collections, samt integrationer med Autodeskprodukter. Självklart delar vi också med oss av andra smarta tips rörande våra fältappar.

7. Tips, tricks och vanliga frågor

19 november

Vi visar på några rekommenderade metoder för att jobba smartare i ArcGIS och supporten delar med sig av sina bästa tips och ger svar på de vanligaste frågorna från användare. Vi tar även upp frågor som inkommit under de föregående veckorna och skickar med några avslutande tankar framåt.

Till ArcGIS Användardagar 2020:s webbsida