En ny kategori av GIS-användare har dykt upp tack vare de spännande nya möjligheter som ett modernt plattformsbaserat GIS erbjuder. Därför lanserar vi nu en helt ny kurs i ArcGIS Online där vi under en dag går igenom grundläggande arbetsflöden för nybörjare.

Att nyttja data som delas i en organisation kan för den vane GIS-användaren tyckas vara självklart och enkelt. För personer som aldrig har använt någon form av GIS-lösning, och precis börjat förstå hur det geografiska läget kan vara en viktig del i en beslutsprocess, är det ofta betydligt mer komplicerat.

De ställer förmodligen frågor som:

  • Vad är webbkartor och webbappar, och hur skiljer de sig åt?
  • Varför behöver jag data för att skapa en karta och vilken typ av data ska jag använda?
  • Vad är en bakgrundskarta?

Det är exempel på frågor som nya användare av ArcGIS och webbkartor behöver svar på och förstå för att kunna dra nytta av tillgänglig geografisk data i sitt arbete.

Ny kurs i ArcGIS Online för nybörjare

Under endagskursen ArcGIS Online: Essential Workflows får deltagarna lära sig att söka och använda innehåll på ArcGIS Online för att skapa sina egna webbkartor som sedan delas med hjälp av lämplig webbapp eller ArcGIS Maps for Office.

I kursen använder vi oss av ArcGIS Online men användare av GIS-portaler i ArcGIS Enterprise kan enkelt överföra begreppen i kursen till sin egen miljö.

Tipsa dina kollegor – eller delta själv

Om du har kollegor i din organisation som vill ta del av det du gör tillgängligt på ArcGIS Online eller via en GIS-portal så är den här kursen den perfekta kick-starten för dem.

Självklart är du välkommen att delta också, om du känner ett behov av det.

Mer information och anmälan till kursen i ArcGIS Online för nybörjare

Lästips: