Du har nog insett att AI-tekniken inte behöver vara avancerade människorobotar, så som den visades upp på bioduken för nästan två decennier sedan. Men sannolikt trodde du inte att AI faktiskt är riktigt användbart och applicerbart redan nu, och sedan ett antal år, i ArcGIS.

Första gången jag hörde talas om AI, artificiell intelligens, var när filmen med samma namn och med britten Jude Law i huvudrollen kom. Det var 2001. Jag minns egentligen inte så mycket av handlingen idag men bilden av vad AI-tekniken innebär – avancerade människoliknande robotar – levde kvar länge.

Webbinar förklarar hur AI används i ArcGIS

Numer vet jag att AI kan vara mycket mer, och på många fler sätt, än bara i form av robotmänniskor. Och kanske framför allt att det inte behöver vara så galet avancerat för att ändå bidra med nytta i omåttliga mängder.

Hur AI i kombination med ArcGIS kan skapa nytta på nya sätt och redan bidrar på andra sätt, är vad jag och min kollega, tillika tekniska chefen på Esri Sverige, diskuterar i ett nytt webbinar: AI i ArcGIS.

Jobba smartare genom att nyttja AI i ArcGIS

Vi pratar om hur de mest relevanta delarna av en teknik som AI, som just nu utvecklar sig snabbt och starkt, bäddas in i ArcGIS för att göra det möjligt för alla GIS-användare att göra mer utan att behöva jobba mer. Att göra jobbet roligare utan att tappa i kvalitet. Och vi visar flera spännande exempel på hur AI används i ArcGIS redan idag.

Webbinaret är perfekt för dig som vill få insikt i hur AI med machine learning och deep learning i spetsen, kan användas i ArcGIS.

Lästips: