Vintern har knappt hunnit komma men snart nog går vi en ny vår till mötes, full av spännande möjligheter att lära sig nytt inom ArcGIS och dess partnerprodukter. Alla våra lärarledda kurser erbjuds nu online så du kan delta ifrån vilken geografisk position som helst. Bara du har tillgång till internet, såklart.

I skrivande stund erbjuder vi lärarledda kurser online vid drygt 40 olika tillfällen under det kommande halvåret. Utbudet uppdateras dessutom ständigt, både innehållsmässigt i takt med utvecklingen av ArcGIS, och baserat på efterfrågan.

Vill du gå en kurs som inte är schemalagd är du alltid välkommen att anmäla intresse.

Fältkurs uppdaterad med ArcGIS Field Maps

En kurs som brukar vara uppskattad inför fältsäsongen är Field Data Collection and Data Management Using ArcGIS. I kursen får du lära dig att samla in data med stöd av ArcGIS fältappar. En ny komponent i vår är den sprillans nya fältappen ArcGIS Field Maps som nu ingår i kursen.

Kursen är schemalagd till slutet av februari vilket passar många bra eftersom arbete i fält brukar dra i gång i större skala senare under våren.

ArcGIS Field Maps är en ny fältapp i ArcGIS

Den nya fältappen ArcGIS Field Maps ingår nu i kursen för datainsamling och -hantering

Två nya kurser för blåljus och samhällssäkerhet

En annan nyhet i kursutbudet är två kurser specifikt riktade mot personal inom blåljusverksamhet, det vill säga polis, räddningstjänst och liknande. Det är kursen Using ArcGIS for Public Safety Workflows, samt fördjupningskursen ArcGIS Analysis Workflows for Public Safety.

Jag vill dessutom slå ett slag för den nästan lika nya grundkursen ArcGIS Online: Essential Workflows, som är perfekt för användare som är nya inom just ArcGIS Online.

Fördelar med onlinekurser

Alla våra lärarledda kurser genomförs alltså online. Delta var du än befinner dig och slipp omkostnader för resa och boende.

Möjligheten att delta digitalt startade i mindre skala sommaren 2020, för att omfatta hela kursutbudet vid årets slut. Utifrån deltagarsiffrorna kan vi konstatera att det tagits emot väl så vi ser fram emot att fortsätta på inslagen väg i vår.

Så snart omständigheterna tillåter kommer vi självklart öppna upp dörrarna för utbildning på plats, men det digitala erbjudandet är ändå här för att stanna.

PS! Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev om ArcGIS för att få uppdateringar om aktuella kurser.

Fler kurstips: